Új vezetőket neveztek ki a Nemzet Agrárgazdasági Kamaránál

Új vezetőket neveztek ki a Nemzet Agrárgazdasági Kamaránál

agrarszektor.hu
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a legutóbbi országos küldöttgyűlésén két új tisztségviselőt is választott. A NAK környezeti fenntarthatóságért és innovációért felelős új országos alelnöke Balázs Viktor, a Kertészeti és Beszállítóipari Országos Osztály új elnöke Csizmadi Imre. Mindkét új tisztségviselő gyakorló gazdálkodó, a MAGOSZ Fiatal Gazda Tagozat aktív tagja.

Idén először 3 napos az Agrárszektor 2024 konferencia!

A Portfolio Csoport év végi Agrárszektor Konferenciája ma már az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény a hazai agrárgazdaságban. A rendezvény exkluzivitását és különlegességét az adja, hogy egyedülállóan átfogó és részletes módon jeleníti meg a mező- és élelmiszergazdaságot érintő legaktuálisabb témákat. A rendezvényre idén először konferencia előesttel is készülünk!

Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!

Balázs Viktor rövid bemutatása:

Balázs Viktor a Szent István Egyetemen szerzett környezetgazdálkodási agrármérnöki alapdiplomát, ökológiai gazdálkodás szakirányon. Mesterképzését szintén Gödöllőn végezte, mint növényorvos, majd Keszthelyen tett precíziós szakmérnöki vizsgát. A MATE Növénytudományi Intézetének végzős doktorandusza. Családi gazdáságuk vezetője, klasszikus szántóföldi termesztéssel foglalkoznak, azonban hosszú ideig diverzifikálták portfoliójukat bio-édesburgonya termesztéssel és palánta-előállítással is. Emellett a Bio-Nat Kft. ügyvezető igazgatója, fő profiljuk talajbaktériumok fejlesztése, gyártása és forgalmazása - írja közleményében a NAK.

A NAK-nál mintegy öt éves vezető szántóföldi szakértői tapasztalata van, valamint a Kiskultúrás Engedélyezési Munkacsoport vezetése is a nevéhez fűzödik. Emellett delegáltként vesz részt az Európai Mezőgazdasági Szakmai Szervezetek és Szövetkezetek Bizottságának munkájában, ahol a Copa-Cogeca Gabona- és Olajosnövények, valamint Növényvédelmi Munkacsoportjainak ülésein képviseli hazánkat. A NAKTechlab indulása óta a programban mentorként vesz részt. Aktív tagja a MAGOSZ Heves Vármegyei Ifjú Gazda Tagozatának is.

Csizmadi Imre rövid bemutatása:

Csizmadi Imre családja generációk óta foglalkozik kertészettel, Bugyi térségében. Felsőfokú tanulmányait a Corvinus Egyetem Gazdálkodástudományi Karán, gazdasági és vidékfejlesztési agrármérnökként kezdte. Másfél évre kijutott Hollandiába, a Dronteni Egyetem kertészet és szántóföldi gazdálkodás szakára, ahol betekintést nyert a szakma csúcsába, a modern, közgazdasági ismeretekre alapozott okszerű gazdálkodás általi lehetőségekbe. Hazánkban egyedülálló felületen belevágtak a bazsarózsa-termesztésbe, ami mára komoly exporttermékükké vált. Tanulmányait Gödöllőn, a Szent István Egyetem növényorvos mesterképzésén folytatta.

A kezdetben 20 hektáros családi kertészet tíz év alatt 250-esre gyarapodott; országosan is a legnagyobb felületen termelnek zellert, céklát, bazsarózsát, továbbá jelentős felületen burgonyát és vöröshagymát. A többi fiatal gazdálkodónak is szeretné megmutatni, hogy lehetséges hazánkban a fejlődés, és együtt központi szereplőjévé lehet válni a közép-európai és európai zöldségtermesztésnek is. Ennek érdekében kezdett társadalmi szerepvállalásba. A MAGOSZ Fiatal Gazda Tagozatának elnökségi tagja, a NAK Pest vármegyei küldöttje, továbbá felkérést kapott a Bugyi Települési Agrárgazdasági Bizottság elnökségére is. Fontosnak tartja a sikeres generációváltást.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?