2025. szeptember 14. vasárnap Szeréna, Roxána

Képzésekkel növelné a belső piac minőségét a kamara

agrarszektor.hu
Nemcsak a technológiát, hanem a termékeket is folyamatosan fejleszteni kell a versenyképesség megtartása és növelése érdekében, ezért a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) termékfejlesztési gyakorlati képzést indított a múlt év őszén. A belföldi piac egyre inkább igényli a jó minőségű árut, így az egyik legfontosabb célja a képzéseknek az importkiváltás.

Extra Early Bird jegyek az Agrárszektor 2025 konferenciára!

Szerezze meg jegyét most még Extra Early Bird áron a december 3-4. között megrendezésre kerülő siófoki Agrárszektor 2025 konferenciára, ahol kistermelők és fiatal gazdák most 64.900 Ft + áfa összegért vehetnek részt az év egyik legnagyobb és legrangosabb agráreseményén! A konferencia értékelést ad az agrárium helyzetéről, egyúttal pedig felvázolja az ágazat előtt álló rövid- és hosszú távú fejlesztési és kitörési lehetőségeket, illetve bemutatja a vállalkozások üzleti döntéseihez szükséges mértékadó prognózisokat.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által indított termékfejlesztési gyakorlati képzések főként azoknak szólnak, akik már több éve tevékenykednek az élelmiszeripar egy-egy területén. A képzés célja pedig az, hogy a résztvevők a legújabb termék-előállítási lehetőségekkel ismerkedhessenek meg a gyakorlatban. Erre nagy az igény az élelmiszeripari vállalkozásokat működtetők között, mivel

a belföldi piac is egyre nagyobb mértékben igényli a jó minőségű, korszerű előállítású árut, és az import kiváltásával a hazai termelők erősíthetik pozícióikat a belföldi piacon

 - mondta Keleti Marcell, a NAK élelmiszeripari igazgatója az MTI-nek.

Idén tavasszal sajtkészítési képzést tartottak Franciaországban, illetve ennek folytatásaként a magyar Tejgazdasági Intézetben túrókészítési, savanyított tejtermék előállítási és gomolyasajt-készítési módszereket tanulmányozhattak a gyakorlatban a résztvevők. Még az idei ősszel újabb tejipari gyakorlati továbbképzést szervez az agrárkamara Magyarországon, emellett külföldi gyakorlati képzést is tartanak Spanyolországban, ahol - folytatva a tavalyi szalámi készítési kurzust - a sonka-előállítás fortélyaival ismerkedhetnek a magyar résztvevők - fejtette ki az élelmiszeripari igazgató.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
EZT OLVASTAD MÁR?