A leghidegebb éjszaka még hátra van!

agrarszektor.hu
Tegnap éjszaka országszerte alakultak ki magas hótorlaszok, csúszós útszakaszok, többfelé vezetékszakadásokat okozott az intenzív havazás, hófúvás, illetve az ónos eső - derül ki az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) vasárnap reggeli összesítéséből.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Az ország hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltóegységeit néhány óra leforgása alatt több mint háromszáz helyszínre riasztották .Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok és  Szabolcs-Szatmár-Bereg megye útjain hótorlaszokat és hóakadályokat emelt a szél, az ónos eső pedig több helyen csúszós útszakaszokat  és közlekedési baleseteket okozott. A hófúvás miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnapra is harmadfokú figyelmeztetést adott ki Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére. Jász-Nagykun-Szolnok és Nógrád megyében másod-, Budapesten és Pest, Győr-Moson-Sopron, Vas, Veszprém és Zala megyében elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

MTI Fotó: Varga György

A további havazás miatt Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében van érvényben elsőfokú figyelmeztetés. Békés, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében az ónos eső miatt van kiadva elsőfokú figyelmeztetés. Borsodban, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében viharos szélre is figyelmeztetnek.

Ma általában erősen felhős vagy borult lesz az ég, de több helyen vékonyodik, néhol időszakosan fel is szakadozik a felhőzet. Kezdetben még sokfelé fordulhat elő havazás, hózápor, de fokozatosan gyengül a csapadék intenzitása és a legtöbb helyen meg is szűnik. Eleinte többfelé erős, a Zemplénben viharos lesz az északi, északkeleti szél, majd délutántól a legtöbb helyen mérséklődik a légmozgás. A hőmérséklet kora délután +2 és -5 fok között valószínű. Késő estére -1 és -10 fok közé hűl le a levegő.

Holnap főként délen és keleten várható havazás, néhol havas eső. Az északi, északnyugati szelet erős lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet +2 és -3 fok között valószínű. Ekkor várható a héten a legalacsonyabb éjszakai hőfok: általában -3 és -10 fok között, a szélvédett, vastag hóval borított, gyengén felhős tájakon -10 fok alatti értékeket mérhetnek a hőmérők.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 17. 16:02