2023. szeptember 21. csütörtök Máté, Mirella

Megszólalt Bige László: Mindenki nagyon örülhet, tapsolhat

agrarszektor.hu
Interjút adott az RTL Klubnak Bige László. A műtrágya-milliárdos szerint, amennyiben nem rendeződik záros határidőn belül a helyzet, akkor a 40 országba exportáló gyár végleg lehúzhatja a rolót. Az üzem 250 család megélhetését biztosítja.

Jön a magyar agrárium kihagyhatatlan toprendezvénye, az Agrárszektor Konferencia | 2023. november 29-30., Siófok

A rendezvény az éves agráresemények összegzése és értékelése mellett hosszabb távú jövőképet is felvázól a résztvevők számára a megalapozott fejlesztési és beruházási döntésekhez. A konferencián a hazai államigazgatási, banki, vállalati és érdekképviseleti szféra csúcsvezetői nyújtanak első kézből származó, releváns információkat, amelyek az agrárgazdaság valamennyi szereplője – a termelők, az élelmiszergyártók és a kereskedők – számára egyaránt hasznos tájékoztatásul szolgálhatnak.

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4-4 pont kapható az eseményen való részvételért. (A kredit pont érvényesítéséhez mindkét nap külön regisztráció szükséges a helyszínen!)

Mint arról ma az Agrárszektor.hu is beszámolt, a hét elején a megyei katasztrófavédelmi hatóság felfüggesztette a Bige Holding szolnoki kénsavgyárának működési engedélyét. A 24.hu értesülése szerint a Bige László gyárába tartó kamionos szállítmányoknak is vissza kellett fordulniuk.

Kubola Imre, a Bige Holding Kft. ügyvezetője az RTL Klub Híradójában elmondta, tudomása szerint "eddig semmiféle terhelő, az üzem működésével kapcsolatos olyan tény nem került rögzítésre, ami egy ilyen végkimenetelhez járulhatott volna hozzá."

A katasztrófavédők néhány nappal korábban tartottak ellenőrzést a gyárban. Az RTL-nek azt írták: az ellenőrzés ideje alatt "üzemzavar lépett fel, amelynek következtében mérgező veszélyes anyag került a környezetbe." A gyár ügyvezetője szerint a kénkemencénél volt kisebb szivárgás, ami nem volt veszélyes. Azt állítja: a helyszínen ezt a katasztrófavédők is így látták.

A határozat alapján a szolnoki üzem akár 90 napig is zárva maradhat.

A milliárdos vállalkozó az RTL Híradójában elmondta, kisebb szabálytalanságokat találtak csak náluk, ami nem indokolná a gyártás leállítását, mint fogalmazott, "mondvacsinált okokból" léptek. Viszont Bige szerint amennyiben a jövő hét folyamán nem rendeződik a helyzet, akkor vége, végleg bezárhatják a szolnoki gyárat, és többet nem fog működni.

Akkor majd mindenki nagyon örülhet, tapsolhat

- tettte hozzá Bige.

Korábbi cikkeink a témában:

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2023
Az év legkiemelkedőbb 2 napos agrárgazdasági eseménye Siófokon!
Budapest Economic Forum 2023
A Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája.
Sustainable World 2023
A fenntarthatóság szükséges szektorsemleges lépés!
EZT OLVASTAD MÁR?