2023. december 11. hétfő Árpád

Ezt a sajtot eszi a Közel-Kelet több hadserege: a magyar boltokban is ott sorakozik

agrarszektor.hu
"Ötven országba exportálunk, amelynek nagy része a Közel-Keletre megy. A térség több hadseregének is szállítunk, közvetve vagy közvetlenül" - árulta el a héten megjelent Portfolio Impakt interjúban Riad Naboulsi, a Kőröstej Kft. többségi tulajdonosa.

24% a tavaszi agrár konferenciákra, csak decemberben!

Jövő márciusban találkozunk az Agrárium 2024 konferencián, májusban pedig két új rendezvénnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az Agrofood és Agrofuture! Regisztráljon most 24% kedvezménnyel! Részletek és regisztráció: https://www.portfolio.hu/rendezvenyek/agrar oldalon.

Mint azt az interjúban kifejtette, a hadseregek nem mindig direktben vesznek élelmiszert, hanem beszerző cégeken keresztül bonyolítják az ügyleteket, és általában olyan sajtot vesznek, ami sokáig eláll hűtés nélkül, fémdobozban, mint a konzervek. Ebből a mai napig több száz tonnát gyártunk havonta. Irakban például sokat adunk el belőle: ott napközben 50-55 fok van, sokszor nincs áram, ezért nehéz megoldani a hűtést.

Persze az elmúlt években az arab országokban kialakult politikai, katonai helyzet megnehezítette a dolgunkat: a gazdaság sok helyen nem stabil, az embereknek kevés a pénzük, a kormányok pedig azzal is próbálnak javítani a helyzeten, hogy nehezítik az importot, hogy a helyi gyártókat segítsék.

- fűzte hozzá Riad Naboulsi.

Ezért nyitnunk kell új térségek felé, exportálunk Ausztráliába, Új-Zélandra, az USA-ba, de Ázsia több országában is próbálkozunk: most nyitunk piacot Kínában, Koreában, a japánokkal is tárgyalásban vagyunk. Vagy például az összes balkáni országba exportálunk. Európában Anglia, Németország jelenti a nagy piacainkat.

Ha kíváncsi vagy arra is, hogyan jutott fel a csúcsra és mit tervez a jövőben a libanoni származású, legnagyobb magyar sajtgyáros, olvasd el a vele készült Portfolio Impakt interjút itt: "Sebészből lett sajtmágnás: a Hajdúságból hódítja meg a világpiacot"

Címlapkép: Stiller Ákos/Portfolio

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Most decemberben még 24% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Most decemberben még 24% kedvezménnyel!
Agrárium 2024
Most decemberben még 24% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2023. december 11. 13:33