Magyar vezető került a Glencore csehországi leányvállalatának élére

agrarszektor.hu
2019 októberétől a magyarországi Glencore Agriculture csoport ügyvezetője, Juhász Csaba igazgatja a cseh leányvállalatot is. Ezzel a 290 főt foglalkoztató magyar cégcsoport egy újabb 220 fős egység felett veszi át az irányítást.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A közelmúltban jelentették be, hogy Juhász Csaba, aki 1996 óta vezeti a Glencore Agriculture magyarországi csoportját, átveszi a vállalat csehországi csoportjának vezetését is.

A rotterdami központú Glencore Agriculture 35 országban van jelen, és mintegy 13 000 embert foglalkoztat világszerte.  Magyarországon a három tagból álló Glencore Agriculture cégcsoport a gabonafélék, olajos magvak, növényolajok és állati takarmány-alapanyagok kereskedelmének, logisztikájának egyik legfontosabb szereplője, emellett gyártási és raktározási feladatokat is ellát. Regionálisan jelentős a szerepe Kelet-Közép-Európában, ahol kereskedelmi, logisztikai és termelési bázisokkal is rendelkezik. A cégcsoport 290 embert foglalkoztat, a tavalyi évet 176,9 milliárd forintos összárbevétellel zárta. A csehországi leányvállalathoz tartozik a Glencore Agriculture Ústí nad Labem-ben található marketingirodája, valamint egy olajosmag-feldolgozó üzem, amelyek együttesen közel 220 embert foglalkoztatnak.

Juhász Csaba cégvezető a változások kapcsán így nyilatkozott: "Ügyvezetői tevékenységem során azt a célt szolgálom majd, hogy az egyesített szervezetek kiegészítsék és segítsék egymás munkáját, vagyis többek legyenek, mint külön-külön voltak. Kollégáimmal örömmel fogadtuk ezt a kihívást, hiszen az újabb lehetőségek mellett tovább erősíthetjük a Glencore Agriculture Közép-Kelet-Európában betöltött szerepét, elsősorban az olajos magvak és a növényi olaj piacán."

Juhász Csaba gépészmérnökként végzett 1991-ben a Gödöllői Agrártudományi Egyetemen. A kezdeteknél csatlakozott a Glencore-hoz, és aktívan részt vett a magyarországi cégcsoport építésében, hazai piaci pozíciójának stabilizálásában. A cégcsoporthoz tartozó Pannon Növényolajgyártó Kft. üzemelteti Közép-Európa egyik legnagyobb növényolajgyárát Foktőn, ahol csúcsminőségű növényolajgyártási technológiát alkalmaznak, elsősorban napraforgóra alapozva.

Címlapfotó: Glencore Agriculture Hungary Kft.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?