Meglepő adat: rengetegen tettek idén mestervizsgát ebben a három szakmában

agrarszektor.hu
Patkolókovács, méhész, és pék mesterleveleket adott át ma a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK). Idén összesen 21 szakember tett mestervizsgát ezen szakmákban.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A NAK 2019-ben az agrártárca fenntartásában lévő képzőintézmények közreműködésével, lebonyolításával három szakmában szervezett gyakorlatorientált mestervizsgát - írja közleményében a kamara. A sikeres mestervizsga letétele után 21 mester vehette át mesterlevelét, három szakmában: patkolókovácsok (2 fő), méhészek (7 fő) és pékek (12 fő).

Papp Gergely a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara szakmai főigazgató-helyettese elmondta, hogy nagy szükség van ma Magyarországon a mesterekre, hiszen ők azok, akik munkájukkal értéket teremtenek. A főigazgató-helyettes beszélt arról is, hogy a mestervizsga célja az, hogy a szakemberek számára biztosítsa a szakmai fejlődést, az egzisztenciális életpályamodellt, a karrier kialakításának lehetőségét, valamint a tanulóképzéshez és a vállalkozásvezetéshez szükséges ismeretek elsajátítását, amelynek teljesítését az oklevél tanúsítja. 

Az átlagosan 180 órás képzés a szakemberek számára szakmai fejlődést biztosít, továbbá karrierlépcsőfokot, valamint a tanulóképzéshez és vállalkozásvezetéshez szükséges ismereteket. Emellett a mindennapi vállalkozási gyakorlathoz szükséges szakmai, gazdasági, pénzügyi, vezetési, munkaügyi és jogi ismereteket, azok készségszintű alkalmazását.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy - a sokirányú mezőgazdasági termelő tevékenység és az ahhoz szervesen kapcsolódó szolgáltatások színvonalának emelése érdekében - a szorosan vett szakmai tudás mellett szükség van az agrárvállalkozások menedzselésével kapcsolatos ismeretek, valamint a tanulók képzésével összefüggő pedagógiai, módszertani ismeretek elsajátítására. A mesterek munkájukkal komoly értéket teremtenek és adnak tovább. A kamara célja a mestervégzettség presztízsének újbóli megerősítése; a mestervizsgát tettek azon túl, hogy szakmájukat mesterfokon művelik, nagy felelősséget is magukra vállalnak azzal, hogy a fiatalabb generációnak átadják tudásukat.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03