Felavatták a kunszentmiklósi falugazdász-irodát: ez a fejlesztés csak a kezdet

agrarszektor.hu
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) szeptember 18-án felavatta megújult kunszentmiklósi falugazdász-irodáját. Az iroda a térség közel nyolcszáz gazdálkodójának tevékenységét fogja segíteni.

HOLNAP JÖN AZ AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA 

Fenntarthatóság és innováció az agráriumban

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is! Még nem késő regisztrálni!

Győrffy Balázs, a NAK elnöke az avatóünnepségen elmondta, hogy a kunszentmiklósihoz hasonlóan folyamatban, illetve előkészítés alatt van több tucat helyen az országban a falugazdász-irodák korszerűsítése - írja közleményében a kamara. A falugazdászok gyűjtik többek között a termésbecsléshez, állapotminősítéshez szükséges adatokat, segítenek az időjárási káresemények felmérésében, és igazolásokat állítanak ki. Emellett ők végzik ingyenesen az őstermelői igazolványokkal kapcsolatos ügyintézést, amivel eddig mintegy egymilliárd forintot spóroltak meg az ország gazdálkodóinak. A több mint 600 fős kamarai falugazdász-hálózatának aktív közreműködésével 2014 óta a gazdálkodók több mint 1000 milliárd forint támogatáshoz jutottak hozzá.

Jön az év vége kihagyhatatlan agrárrendezvénye, a kétnapos siófoki Agrárszektor Konferencia! A december 4-5-i esemény egyedülálló módon foglalja össze és mutatja be az agrárgazdaság legnagyobb érdeklődésre számot tartó, legaktuálisabb témáit az államigazgatási szféra és az üzleti élet csúcsvezetőinek részvételével. A konferencián elhangzó információk segítséget nyújtanak abban, hogy az agrárium szereplői megalapozott gazdasági döntéseket hozhassanak, és még sikeresebbé tehessék gazdálkodásukat, üzleti tevékenységeiket. Regisztráljon most a december 4-5-i siófoki Agrárszektor Konferenciára!

A kamara céljai közt szerepel az is, hogy szélesebb körben segítse a gazdák adminisztrációhoz, bürokráciához kötődő problémáinak megoldását, és lehetővé tegye számukra, hogy csak a termeléssel, illetve az értékesítéssel kelljen foglalkozniuk. A NAK tagok internetes piackeresőt, területmérési szolgáltatást, illetve a gazdálkodási napló kitöltését segítő programokat is találhatnak a kamara honlapján, és a NAK növényvédelmi portálja is megújult. Az elmúlt évben a kamara több mint 50 ezer hektárra készített tápanyag-gazdálkodási tervet tagjainak, emellett a MOL-NAK partnerkártya segítségével a kamara tagjai kedvezményesen vásárolhatnak üzemanyagot, illetve a NAK biztosításközvetítési szolgáltatása előnyös növény-, géptörés- és mezőgazdasági vagyonbiztosítási lehetőséget nyújt.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?