Nem termelt semmit a magyar feldolgozó, mégis kapott 7 milliárd támogatást

Nem termelt semmit a magyar feldolgozó, mégis kapott 7 milliárd támogatást

agrarszektor.hu
Nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségűvé nyilvánította, és több mint 7 milliárd forint állami támogatást adott a kormány még az építésekor annak a kerekegyházi zöldség-gyümölcs feldolgozónak, amely azóta ugyan elkészült, de ezidáig még semmit sem termelt. Most a Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft. árverésre hirdette meg a hatalmas élelmiszeripar üzemet, amely egy 160 ezer négyzetméteres telken 16 épületből álló komplett gyár.

Már csak néhány nap és jön az Agrárium 2024 konferencia | március 19., Kecskemét - Ne hagyja ki!

A résztvevők 15% kedvezménnyel regisztrálhatnak két új májusi agrár konferenciánkra, az AgroFood 2024 és AgroFuture 2024 konferenciára!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Árverésre hirdették meg azt a kerekegyházi élelmiszeripari üzemet, amely a felszámolás alatt lévő Hírös-Vitál Zrt. tulajdonában volt, és építésekor a kormány nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségűvé nyilvánította, valamint több mint 7 milliárd forint állami támogatást adott hozzá. A vállalkozásba a Piarista Rend Magyarországi Tartománya is milliárdokkal szállt be - írja a napi.hu. A kiírás alapján az ingatlanon 8,45 milliárd forint és járulékai erejéig a Külgazdasági és Külügyminisztériumnak van jelzálogjoga és elidegenítési és terhelési tilalma, ezután a Piarista Rend Magyar Tartománya is legalább öt milliárd forintos kölcsönhöz kapcsolódó jelzálogjogokkal rendelkezik.

A 160 négyzetméteres telepen van kész szamóca-, alma-, zöldségfeldolgozó és ásványvízüzem, készáruraktár, labor, mirelit-, csonthéjas és lekvárüzem is. A zöldség-gyümölcs feldolgozó azonban még nem termelt, a cég tulajdonosának büntetőpere nemrég indult el, az ügyészség tíz év fegyházbüntetést kért rá.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?