Nem termelt semmit a magyar feldolgozó, mégis kapott 7 milliárd támogatást

Nem termelt semmit a magyar feldolgozó, mégis kapott 7 milliárd támogatást

agrarszektor.hu
Nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségűvé nyilvánította, és több mint 7 milliárd forint állami támogatást adott a kormány még az építésekor annak a kerekegyházi zöldség-gyümölcs feldolgozónak, amely azóta ugyan elkészült, de ezidáig még semmit sem termelt. Most a Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft. árverésre hirdette meg a hatalmas élelmiszeripar üzemet, amely egy 160 ezer négyzetméteres telken 16 épületből álló komplett gyár.

Jön a magyar agrárium kihagyhatatlan toprendezvénye, az Agrárszektor Konferencia | 2023. november 29-30., Siófok

A rendezvény az éves agráresemények összegzése és értékelése mellett hosszabb távú jövőképet is felvázól a résztvevők számára a megalapozott fejlesztési és beruházási döntésekhez. A konferencián a hazai államigazgatási, banki, vállalati és érdekképviseleti szféra csúcsvezetői nyújtanak első kézből származó, releváns információkat, amelyek az agrárgazdaság valamennyi szereplője – a termelők, az élelmiszergyártók és a kereskedők – számára egyaránt hasznos tájékoztatásul szolgálhatnak.

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4-4 pont kapható az eseményen való részvételért. (A kredit pont érvényesítéséhez mindkét nap külön regisztráció szükséges a helyszínen!)

Árverésre hirdették meg azt a kerekegyházi élelmiszeripari üzemet, amely a felszámolás alatt lévő Hírös-Vitál Zrt. tulajdonában volt, és építésekor a kormány nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségűvé nyilvánította, valamint több mint 7 milliárd forint állami támogatást adott hozzá. A vállalkozásba a Piarista Rend Magyarországi Tartománya is milliárdokkal szállt be - írja a napi.hu. A kiírás alapján az ingatlanon 8,45 milliárd forint és járulékai erejéig a Külgazdasági és Külügyminisztériumnak van jelzálogjoga és elidegenítési és terhelési tilalma, ezután a Piarista Rend Magyar Tartománya is legalább öt milliárd forintos kölcsönhöz kapcsolódó jelzálogjogokkal rendelkezik.

A 160 négyzetméteres telepen van kész szamóca-, alma-, zöldségfeldolgozó és ásványvízüzem, készáruraktár, labor, mirelit-, csonthéjas és lekvárüzem is. A zöldség-gyümölcs feldolgozó azonban még nem termelt, a cég tulajdonosának büntetőpere nemrég indult el, az ügyészség tíz év fegyházbüntetést kért rá.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2023
Az év legkiemelkedőbb 2 napos agrárgazdasági eseménye Siófokon!
Budapest Economic Forum 2023
A Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája.
Sustainable World 2023
A fenntarthatóság szükséges szektorsemleges lépés!
EZT OLVASTAD MÁR?