Fontos akció indult az országban: május 1-ig tart, rengeteg magyart érint

Fontos akció indult az országban: május 1-ig tart, rengeteg magyart érint

MTI
Csütörtöktől indul és 2024. május 1-ig tart az az akciós időszak, amely alatt az új vállalati forinthitelszerződések esetében a kereskedelmi bankok - önkéntesen vállalva - a futamidő első 6 hónapjában 0 százalékra csökkentik a BUBOR feletti kamatfelárat. Mindez 2-4 százalékponttal csökkenti a vállalati hitelek kamatszintjét, hozzájárulva a piaci hitelezés és a gazdasági növekedés helyreállításához - hívta fel a figyelmet a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A közlemény emlékeztet arra, hogy a Bankszövetség a Nemzetgazdasági Minisztérium javaslatát elfogadta és támogatólag hívta fel tagsága figyelmét arra az akcióra, amelyben az önkéntesen csatlakozó kereskedelmi bankok vállalják, hogy egy kedvezményes időszak keretében - a 2024. február 1. és 2024. május 1. között megkötött valamennyi új vállalati forinthitel esetében - átmenetileg, azaz a futamidő első 6 hónapjában 0 százalékra csökkentik a BUBOR feletti kamatfelárat. Az akció a hitelfelvétel céljától és a futamidőtől függetlenül érvényes lehet minden új vállalati hitelre, beleértve a folyószámlahiteleket, a forgóeszközhiteleket, valamint azon beruházási hiteleket, melyeknél a folyósítás még az idei évben megkezdődik.

EZ IS ÉRDEKELHET
EZ IS ÉRDEKELHET

A kormány várakozása szerint az önkéntes akció a hitelkereslet érdemi növekedésén túlmutatóan ösztönzi a beruházásokat, így fokozva a gazdasági teljesítményt, továbbá a beruházási ráta 25 százalék felett tartását. Az NGM megerősítette hogy a kormány üdvözli a Gazdasági Versenyhivatal közleményét, amely pártolja, hogy a bankok - önkéntes vállalások alapján - fokozottabb hitelezési versenybe kezdtek, ugyanis azzal a hitelfelvevők jobban járnak, valamint a hitelezés bővülése hozzájárulhat a gazdasági növekedés helyreállításához - olvasható az NGM közleményében.

EZ IS ÉRDEKELHET
Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?