Feldman Zsolt: a kormány a gazdák partnere

Feldman Zsolt: a kormány a gazdák partnere

agrarszektor.hu
A kormányzat a gazdák és a vidéki vállalkozások partnere, a magyar vidékkel szövetségben dolgozik – mondta Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára az Új Lendület EXPO Marcaliban elnevezésű rendezvény megnyitóján, szombaton.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Feldman Zsolt kiemelte, hogy míg Nyugat-Európában több olyan ország akad, ahol komoly konfliktus alakult ki a kormányzat és a vidék, az agrárium között a mezőgazdasági kedvezmények csökkentése, a támogatások megvonása miatt, addig a magyar agrárium és vidék éppen az ellenkezőjét élheti meg.

Példaként említette, hogy az őstermelőket jelentős adókedvezmény segíti, valamint szélesedtek a kistermelők értékesítési lehetőségei. Háromszorosára növelték a vidékfejlesztési támogatások forráskeretét, a legkisebb vállalkozások is pályázhatnak fejlesztési és beruházási projektjeikhez segítségre 2024-ben.

– ismertette. Feldman Zsolt, aki egyben a rendezvény fővédnöke fontosnak tartja, hogy egy kistérség vagy régió, illetve azok vállalkozói, piaci szereplői és termelői megmutassák a helyieknek, az országnak és a világnak értékeiket.

Fotó: Vermes Tibor / AM

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?