Kevés a vágás, csökken az ár

agrarszektor.hu
Nem érzékelik az alacsonyabb alapanyagárakat a vásárlók, holott tizenöt százalékkal esett az élő sertés felvásárlói ára - tudósított a Tolnai Népújság. Magyarországon a feldolgozókhoz kerülő sertésekből minden harmadik importból származik. 30%-kal kevesebb sertést vásároltak fel idén mint tavaly ráadásul a vágások mennyisége is 25%-kal esett - adta hírül az AKI.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

2009 májusában még 420 forint volt az élő sertés kilója, ma már csak 300 forintra tehető, ez természetesen csak nagy termelőkre vonatkozik, tőlük a feldolgozók elvárják, hogy 55 hússzázalék feletti sertést állítsanak elő nagy tételben.

A helyzeten nem segít, hogy az alapanyag külföldről jóval olcsóbban szerezhető be, mivel a kintiek alacsonyabb költségekkel és jobb támogatási rendszerrel dolgoznak. A fő import országainak Dánia illetve Hollandia mondható.

Soltész Gyula, a Naki Mezőgazdasági Zrt. vezérigazgatója a lapnak elmondta, hogy a cég jelenleg 40 forintot bukik kilónként a sertéstartáson, ráadásul spórolási lehetőségeikből is kifogytak, hiszen a takarmányra szükség van, és ez a költségek közel 60%-át jelenti, mivel felment az ára. A takarmányok tonnájáért már 50 és 60 ezer forint közötti összegeket is elkérnek.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?