Tanácskozás az EU agrárpolitikájáról

agrarszektor.hu
Kedden Pozsonyban tanácskozott Bulgária Románia és a visegrádi négyek, Csehország, Lengyelország, Szlovákia és hazánk agrártárca vezetője az Európai Unió mezőgazdasági politikájának átfogó újragondolásáról, a döntés értelmében ezen országok támogatják a reformot - adta hírül az MTI.

Agrárszektor 2022 konferencia

Közeleg az év nagy agráreseménye, a jubileumi Agrárszektor Konferencia 

Tizedik alkalommal rendezi meg az idén a Portfolio Csoport kétnapos siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseménynek számít a hazai agráriumban. A november 30-december 1-jei jubileumi eseménynek a siófoki Hotel Azúr szálloda és konferenciaközpont ad otthont. A konferencia valamennyi olyan fontos agrártémával foglalkozik, amely hosszú távon is döntő hatást gyakorolhat az agrárgazdasági szereplők tevékenységeire. A rendezvény az agrárium valamennyi résztvevőjének – a mezőgazdasági termelőknek, az élelmiszerfeldolgozóknak, a gazdálkodókat kiszolgáló szolgáltatóknak és a kereskedőknek – hasznos és naprakész információkat nyújthat, akik az államigazgatási, a vállalati-üzleti és az érdekképviseleti szféra csúcsvezetőtől hallhatnak színvonalas szakmai előadásokat és kerekasztal-beszélgetéseket. Ne mulassza el, és jöjjön el a Portfolio Csoport siófoki Agrárszektor Konferenciájára november 30-december 1. között! 

A miniszterek úgy vélik, hogy ésszerűsíteni kellene a gazdáknak szánt pénzügyi támogatások feltételeit, emellett egyetértettek abban, hogy az államok polgárainak és gazdáinak számában nem következhet be csökkenés, emellett a spekulatív, üzleti termőföld vásárlás ellen fel kell lépni az EU-ban.

A fórumon elmondták, hogy az EU rendszere a támogatásokról igazságtalan egyes termelőkkel szemben, emellett túlzottan bürokratikus, és bonyolult. Emellett hazánk azon törekvését, mely szerint a földmoratórium hosszabbítását engedélyezze az unió, a részt vevő felek támogatják.

Simon Zsolt, Szlovákia mezőgazdasági minisztere elmondta, hogy a hat ország céljai között szerepel, hogy az unió a harmadik világ országaiból érkező termékek behozatalát jobban ellenőrizze és emellett a piac irányításának reformálását is szükségesnek tartják. Leszögezték, hogy ezen hat ország komoly kampányt fog indítani az EU-ban, érdekeik érvényesítésének céljából.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Agility+Alliance csomagajánlat (x)

Őszi kalászosok őszi gyomirtása – nézze meg a saját szemével, hogy mi a szakemberek véleménye, mit mutatnak a tavaszi eredmények.

KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2022
Jubileumi, 10. Agrárszektor konferenciánkat rendezzük meg idén!
Budapest Economic Forum 2022
Jön a Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája,
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Átfogó kép a hazai gazdasági helyzetről - ingyenes gazdasági fórum a helyi vállalatoknak.
Sustainable World 2022
A Portfolio jövő vállalatainak szóló konferenciája - fenntarthatóság, ESG, zöld pénzügyek,
EZT OLVASTAD MÁR?