Tanácskozás az EU agrárpolitikájáról

agrarszektor.hu
Kedden Pozsonyban tanácskozott Bulgária Románia és a visegrádi négyek, Csehország, Lengyelország, Szlovákia és hazánk agrártárca vezetője az Európai Unió mezőgazdasági politikájának átfogó újragondolásáról, a döntés értelmében ezen országok támogatják a reformot - adta hírül az MTI.

A miniszterek úgy vélik, hogy ésszerűsíteni kellene a gazdáknak szánt pénzügyi támogatások feltételeit, emellett egyetértettek abban, hogy az államok polgárainak és gazdáinak számában nem következhet be csökkenés, emellett a spekulatív, üzleti termőföld vásárlás ellen fel kell lépni az EU-ban.

A fórumon elmondták, hogy az EU rendszere a támogatásokról igazságtalan egyes termelőkkel szemben, emellett túlzottan bürokratikus, és bonyolult. Emellett hazánk azon törekvését, mely szerint a földmoratórium hosszabbítását engedélyezze az unió, a részt vevő felek támogatják.

Simon Zsolt, Szlovákia mezőgazdasági minisztere elmondta, hogy a hat ország céljai között szerepel, hogy az unió a harmadik világ országaiból érkező termékek behozatalát jobban ellenőrizze és emellett a piac irányításának reformálását is szükségesnek tartják. Leszögezték, hogy ezen hat ország komoly kampányt fog indítani az EU-ban, érdekeik érvényesítésének céljából.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2022
Jubileumi, 10. Agrárszektor konferenciánkat rendezzük meg idén!
Budapest Economic Forum 2022
Jön a Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája,
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Átfogó kép a hazai gazdasági helyzetről - ingyenes gazdasági fórum a helyi vállalatoknak.
Sustainable World 2022
A Portfolio jövő vállalatainak szóló konferenciája - fenntarthatóság, ESG, zöld pénzügyek,
EZT OLVASTAD MÁR?