Érvelés a tömegélelmiszerek ellen

agrarszektor.hu
A Kaposvári Egyetemen (KE) tartott csütörtöki nemzetközi táplálkozásmarketing konferencián került szóba az úgynevezett kék óceán stratégia, mely a tömegélelmiszerek helyettesítését lesz hivatott elérni, egészséges és ritkább élelmiszerekkel. Egy somogyi cég erre reagálva már le is gyártotta első zsírszegény sajtjait - olvasható a sonline.hu-n.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Szakemberek szerint a magyar emberek nagyon kevés halat esznek, ezért kedvet kellene hozzá csinálni, ezt pedig új, egyedülálló termékekkel lehet a legkönnyebben elérni. Ilyenre volt példa a süllőkocsonya, ami amellett, hogy különleges, még egészséges is.

Egyedül a németek előznek meg minket a kontinensen abban, hogy a nemzet fogyasztói mekkora százalékban ár és akció érzékenyek, nálunk ez 88%-ot jelent. A Kaposvári Egyetem Marketing és Kereskedelmi Tanszékének vezetője a lapnak emellett elmondta, hogy pont ez az a dolog, amivel szembe kell mennie a kék óceánnak, hiszen annak lényege, hogy ezzel a konvencionális felfogással szakít.

Szájról szájra terjed a mangalica- és vadhúsból készült ételek kiválósága is, hiszen ezt csak ínyencek veszik. Hasonlóképp a jó és minőségi sajtokkal. A zsírszegény sajtot kidolgozó cég ügyvezető igazgatója mesélt a lapnak arról, hogy cége és a KE 2005-ben együtt fejlesztette ki a sajtkülönlegességet.

A kormány érdekei is hasonlóak, a változatos termelés irányába szeretné terelni az agráriumot. Erre a legjobb példa, az év végén elbírálandó törvény a hungarikumokról. Erről Dr. Ángyán József, a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára, a Szent István Egyetem Mezőgazdaság- és Környezettudományi Karának volt intézeti igazgatója elmondta, hogy a kormány jelenleg adókedvezményekben gondolkodik, ezt úgy kell érteni, hogy aki például mangalicát vagy őshonos magyar fajtákat használ a gazdálkodásban, akkor támogatásra számíthat az Európai Uniótól, illetve a normáknak is megfelelően külön támogatásban is részesülhet.

A felsőoktatásban is érzik, hogy szükség van az újdonságokra. A gödöllői Szent István Egyetem hétfőn kötött együttműködési szerződést a Debreceni Egyetemmel, illetve a Kaposvári Egyetemmel. Prof. Dr. Szávai Ferenc a Kaposvári Egyetem rektora elmondta, hogy egy tudományos és oktatási együttműködésről van szó, mely a nemrég megkapott kereskedelmi és marketing szakot is szolgálja. A 3 kar az oktatókat is cserélgetné, illetve a doktori képzésben is együttműködésbe kezdenének.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?