ISO: javulás várható cukor fronton

agrarszektor.hu
A Nemzetközi Cukor Szervezet (International Sugar Organisation, ISO) előrejelzései szerint a 2010/11-es gazdasági évben, négy év után először némileg emelkedhet a világ cukortermelése.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A cukorrépa, illetve nádtermesztők a 29 éves csúcsokat döntögető cukorár láttán várhatóan növelni fogják termelésüket, ami rekord magas 173,5 millió tonnás cukortermelést eredményezhet a következő szezonban - állítja az ISO.

A világ legnagyobb cukorellátója, Brazília mintegy 3,6 százalékkal növelheti jövőre (októbertől szeptemberig tartó időszakban) termelését, amely meghaladhatja a 41,4 millió tonnát. A második helyen álló India termelése várhatóan megegyezik az idei 28 millió tonnás szinttel, míg Oroszország 1,1 millióval, 4 millió tonnára tornázhatja fel kibocsátását, az idei szárazság után.

A szervezet ugyanezen időszak alatt 2 százalék fölöttire becsüli a világ cukorfogyasztásának növekményét, amely a termelésbővüléstől elmaradva 2,5 millió tonnás többletet eredményezhet.

Az ISO bejelentését megelőzően a cukor ára ismét emelkedni kezdett, az október második felében bekövetkezett csökkenés után. New Yorkban egy kontraktus márciusi nyerscukor 25,3 centbe került, amely 24 százalékkal alacsonyabb a 29 éves csúcsárnál.

A cukorszervezet szerint az áremelkedés fundamentálisan nem megalapozott most, hiszen még az idei gazdasági évben 1,3 millió tonnás többlet várható.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?