Jövőre 9 millió tonnával nőhet az EU búzatermelése!

agrarszektor.hu
Franciaország, Németország és az Egyesült Királyság gazdálkodóinak jóvoltából jövőre akár 9 millió tonnával több búza teremhet az EU-ban - állítja egy vezető elemzőcég.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A Strategie Grains szaklap első 2011-es betakarításra vonatkozó előrejelzése szerint a világ legnagyobb búzatermelői 136,5 millió tonnát, 7,1 százalékkal többet termelnek jövőre az idei gazdasági évinél.

Ez elsősorban az EU tagországainak megnövelt vetési területének köszönhető, amely 1,2 millió hektárral, 57,2 millió hektárra emelkedik - állítja az elemző cég. Emellett a terméshozam várható emelkedésében is bízik a szaklap, mivel az idei évben a keleti-európai a országokat sújtó jelentős csapadék, illetve az északi és nyugati országokra jellemző száraz időjárás elvitte a termés jelentős részét.

Németországban, az EU második legnagyobb búzatermesztő országában 2 millióval nőhet a betakarított termény mennyisége, hasonlóan Franciaországhoz, míg az Egyesült Királyság esetében 1 milliós többlethozammal számolnak.

Árpából várhatóan szintén többet aratnak jövőre az EU-ban: 55,5 millió tonnával, éves szinten 4,7 százalékos emelkedéssel számol a Strategie Grains.

Összességében 291,3 millió tonnás gabonabetakarítást jósol a 2010-11-es gazdasági évre a cég, amely 12 millió tonnával alacsonyabb a 2008-as rekord szintnél.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?