Drágul a kenyér, a hús és a tojás is

agrarszektor.hu
Várhatóan drágább lesz a kenyér, a hús, májustól pedig többet kell fizetni a tojásért is. A benzin éves szinten 5-6 százalékkal drágulhat - írja a Bors online.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A tavalyi kedvezőtlen időjárás miatt alacsony a termésátlag, ezért nő a gabonafélék ára - mondta dr. Lakatos Zoltán, a Magyar Gabonaszövetség elnöke. Eközben Werli József, a pékszövetség főtitkára a liszt, az energia- és üzemanyagárak, valamint a bérköltségek emelkedésével magyarázza az áremelés indokoltságát, a mértékét azonban még nem jósolta meg.

Az EU úgy prognosztizál, hogy az élő sertés ára a második negyedévtől 10-20 százalékkal emelkedik. A végtermék árában az alapanyag 50-70 százalékot tesz ki - állítja Éder Tamás, a Hússzövetség elnöke.

Tavaly a baromfi- és tojástermelés nagyon magas volt, a túltermelés miatt pedig az árak csökkentek - állítja Bárány László, a Baromfi Termék Tanács elnöke. Május környékén azonban várhatóan csökkenni fog a termelés, hiány lesz, emiatt áremelkedés várható.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?