Kukoricából rekordtermésünk lehet

agrarszektor.hu
Akár 25 százalékkal kevesebb búza és repce teremhet az idén a belvíz okozta károk miatt Magyarországon, ugyanakkor kukoricából rekordmennyiséget takaríthatnak be - állítják a Világgazdaság által megkérdezett szakértők.

Agrárszektor 2022 konferencia

Közeleg az év nagy agráreseménye, a jubileumi Agrárszektor Konferencia 

Tizedik alkalommal rendezi meg az idén a Portfolio Csoport kétnapos siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseménynek számít a hazai agráriumban. A november 30-december 1-jei jubileumi eseménynek a siófoki Hotel Azúr szálloda és konferenciaközpont ad otthont. A konferencia valamennyi olyan fontos agrártémával foglalkozik, amely hosszú távon is döntő hatást gyakorolhat az agrárgazdasági szereplők tevékenységeire. A rendezvény az agrárium valamennyi résztvevőjének – a mezőgazdasági termelőknek, az élelmiszerfeldolgozóknak, a gazdálkodókat kiszolgáló szolgáltatóknak és a kereskedőknek – hasznos és naprakész információkat nyújthat, akik az államigazgatási, a vállalati-üzleti és az érdekképviseleti szféra csúcsvezetőtől hallhatnak színvonalas szakmai előadásokat és kerekasztal-beszélgetéseket. Ne mulassza el, és jöjjön el a Portfolio Csoport siófoki Agrárszektor Konferenciájára november 30-december 1. között! 

Eddig 200 ezer hektárnyi búza, repce és más kalászos vetemény pusztult el, ez 15 milliárd forintos kárt jelent a gazdálkodóknak. Becslések szerint egymillió hektárnyi a terület, amelyet elöntött a belvíz, vagy úgy átnedvesedett, hogy művelésre alkalmatlanná vált.

A búza termésterülete az idén mindössze 850 ezer hektár körül alakulhat, ilyen kirívóan alacsony érték a rendszerváltás óta mindössze kétszer, utoljára a belvízzel különösen sújtott 1999-es évben volt. Száraz, napsütéses tavaszi időjárás esetén azonban a gazdák tömegesen állhatnak át kukoricatermesztésre. A jó árfolyama miatt is vonzó tengeriből akár 9 millió tonna is teremhet az idén, ez rekordértéknek számít.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Agility+Alliance csomagajánlat (x)

Őszi kalászosok őszi gyomirtása – nézze meg a saját szemével, hogy mi a szakemberek véleménye, mit mutatnak a tavaszi eredmények.

KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2022
Jubileumi, 10. Agrárszektor konferenciánkat rendezzük meg idén!
Budapest Economic Forum 2022
Jön a Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája,
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Átfogó kép a hazai gazdasági helyzetről - ingyenes gazdasági fórum a helyi vállalatoknak.
Sustainable World 2022
A Portfolio jövő vállalatainak szóló konferenciája - fenntarthatóság, ESG, zöld pénzügyek,
EZT OLVASTAD MÁR?