Akár 15 százalékkal is drágulhatnak tavaszra az élelmiszerek

agrarszektor.hu
Hozzávetőlegesen 5-15 százalékos lehet a meghatározó élelmiszertermékek tavaszi áremelkedése, és ez a felét teheti ki az alapanyag-drágulás nyomán indokolt mértéknek. Szakértők szerint a hazai áremeléseket nehezíti, hogy több ágazatban - így a tej- és a sertéspiacon - komoly importkínálat jelenik meg az áruházláncokban.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Az áremelésekről szóló, hangulatkeltő bejelentések valójában az élelmiszerláncoknak adnak esélyt árrésük növelésére, miközben azok továbbra is leszorítják a beszállítói árakat- állítja Fórián Zoltán, az Agrár Európa Kft. üzletág-igazgatója az agromonitor.hu-nak.

Az újság információi szerint a Spar Magyarország Kereskedelmi Kft. már lezárta az ártárgyalásokat partnereivel, az Auchan Magyarország Kft. viszont még folytatja az egyeztetéseket. A kereskedők egyértelműen arra törekszenek, hogy az árváltozások minél kevésbé jussanak el az árérzékeny fogyasztókhoz.

Fórián Zoltán szerint nincs esély arra, hogy az agrárpiaci szereplők költségnövekedéseiket teljes mértékben továbbhárítsák kereskedelmi partnereikre.Ezért Fórián Zoltán szerint most végeredményben 5-15 százalékos drágulás valósulhat meg, holott az alapanyagárak növekedése enne akár kétszeresét is indokolttá tehetné. Az 5-15 százalékos áremelés is csak a tavaszi időszakra vonatkozhat, így éves szinten az élelmiszerdrágulás várhatóan nem lesz ekkora.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 26. 13:31