Akár 15 százalékkal is drágulhatnak tavaszra az élelmiszerek

agrarszektor.hu
Hozzávetőlegesen 5-15 százalékos lehet a meghatározó élelmiszertermékek tavaszi áremelkedése, és ez a felét teheti ki az alapanyag-drágulás nyomán indokolt mértéknek. Szakértők szerint a hazai áremeléseket nehezíti, hogy több ágazatban - így a tej- és a sertéspiacon - komoly importkínálat jelenik meg az áruházláncokban.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Az áremelésekről szóló, hangulatkeltő bejelentések valójában az élelmiszerláncoknak adnak esélyt árrésük növelésére, miközben azok továbbra is leszorítják a beszállítói árakat- állítja Fórián Zoltán, az Agrár Európa Kft. üzletág-igazgatója az agromonitor.hu-nak.

Az újság információi szerint a Spar Magyarország Kereskedelmi Kft. már lezárta az ártárgyalásokat partnereivel, az Auchan Magyarország Kft. viszont még folytatja az egyeztetéseket. A kereskedők egyértelműen arra törekszenek, hogy az árváltozások minél kevésbé jussanak el az árérzékeny fogyasztókhoz.

Fórián Zoltán szerint nincs esély arra, hogy az agrárpiaci szereplők költségnövekedéseiket teljes mértékben továbbhárítsák kereskedelmi partnereikre.Ezért Fórián Zoltán szerint most végeredményben 5-15 százalékos drágulás valósulhat meg, holott az alapanyagárak növekedése enne akár kétszeresét is indokolttá tehetné. Az 5-15 százalékos áremelés is csak a tavaszi időszakra vonatkozhat, így éves szinten az élelmiszerdrágulás várhatóan nem lesz ekkora.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?