Magyar-cseh egyetértés a KAP jövőjéről

agrarszektor.hu
Juraj Chmiel, cseh földművelésügyi miniszter-helyettes és Czerván György agrárgazdaságért felelős államtitkár áttekintette a KAP jövőjével kapcsolatos legfontosabb kérdéseket, egyetértve abban, hogy hogy az Európai Unió agrárköltségvetése ne csökkenjen, legalább a jelenlegi szinten maradjon 2013 után is.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A két politikus megállapította, hogy a nagygazdaságok támogatásának felső határáról illetve a limit feletti támogatás felhasználásáról nincs közös álláspont a tagállamok között - olvasható a kormany.hu oldalon.

Mindkét ország számára előnyösebb lenne, ha a KAP "zöldítése" a második, vidékfejlesztési pillérben szerepelne elsősorban, továbbá, ha nem járna a gazdák számára több bürokratikus szigorítással.

A tárgyaló felek szerint a meglévő uniós jogszabályok precízebb alkalmazása a cél, nem pedig újak alkotása, ez vonatkozik az aktív farmer fogalom bevezetésére is.

Csehország - akárcsak Magyarország - a kis és közepes vállalkozások támogatását szorgalmazza.

A termelői kiszolgáltatottság csökkentése összeurópai érdek, ezért ezt a kérdést európai uniós szinten kell kezelni, hangsúlyozta a két agrárpolitikus.

Juraj Chmiel egyetértett azzal a magyar szándékkal, hogy a tavalyihoz hasonló természeti katasztrófák kezelésére, a kockázati tényezők csökkentésére szükséges egy közös európai alap létrehozása.

A cseh földművelésügyi miniszter-helyettes a tárgyalás zárásaként ismertette a 2011 második felében a Visegrádi Négyek soros elnökségét ellátó Csehország agrár- és környezetvédelmi programját.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?