Újraindul a gyümölcs és zöldségexport Oroszországba

agrarszektor.hu
Kardeván Endre, az élelmiszerlánc-felügyeletért és agrárigazgatásért felelős államtitkár tárgyalásai az orosz agrárminiszter helyettesével, valamint az állategészségügyi hatóság vezetőjével sikeresek voltak: Magyarország elsőként kapta meg az oroszországi auditokat - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a VM Sajtóiroda.

Agrárszektor 2022 konferencia

Közeleg az év nagy agráreseménye, a jubileumi Agrárszektor Konferencia 

Tizedik alkalommal rendezi meg az idén a Portfolio Csoport kétnapos siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseménynek számít a hazai agráriumban. A november 30-december 1-jei jubileumi eseménynek a siófoki Hotel Azúr szálloda és konferenciaközpont ad otthont. A konferencia valamennyi olyan fontos agrártémával foglalkozik, amely hosszú távon is döntő hatást gyakorolhat az agrárgazdasági szereplők tevékenységeire. A rendezvény az agrárium valamennyi résztvevőjének – a mezőgazdasági termelőknek, az élelmiszerfeldolgozóknak, a gazdálkodókat kiszolgáló szolgáltatóknak és a kereskedőknek – hasznos és naprakész információkat nyújthat, akik az államigazgatási, a vállalati-üzleti és az érdekképviseleti szféra csúcsvezetőtől hallhatnak színvonalas szakmai előadásokat és kerekasztal-beszélgetéseket. Ne mulassza el, és jöjjön el a Portfolio Csoport siófoki Agrárszektor Konferenciájára november 30-december 1. között! 

Ennek értelmében oroszországi exportengedélyhez jutnak magyar, állati eredetű élelmiszerekkel foglalkozó vállalkozások, ami eddig 27 cég, de folyamatosan bővül a lista. Kardeván Endre kivételes örömnek nevezte az eredményeket, sőt, hozzátette, hogy a vetőmag- és élőállat-export kapcsán is tettek komoly előrelépéseket.

A tárgyalások után Kardeván Oroszország és az Európai Bizottság felé is feloldotta a zöldség-gyümölcs exporttilalmat. A nyugat-európai E.coli járvány miatt uniós országok felé elrendelt orosz tilalom után Magyarország újra exportálhat zöldség-gyümölcsöt Oroszországba.

 

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Agility+Alliance csomagajánlat (x)

Őszi kalászosok őszi gyomirtása – nézze meg a saját szemével, hogy mi a szakemberek véleménye, mit mutatnak a tavaszi eredmények.

KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2022
Jubileumi, 10. Agrárszektor konferenciánkat rendezzük meg idén!
Budapest Economic Forum 2022
Jön a Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája,
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Átfogó kép a hazai gazdasági helyzetről - ingyenes gazdasági fórum a helyi vállalatoknak.
Sustainable World 2022
A Portfolio jövő vállalatainak szóló konferenciája - fenntarthatóság, ESG, zöld pénzügyek,
EZT OLVASTAD MÁR?