Növényi zsírral hamisított tejporra bukkantak

agrarszektor.hu
A megyei kormányhivatalok Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatóságai hamisított tejporra bukkantak.

Agrárszektor 2022 konferencia

Közeleg az év nagy agráreseménye, a jubileumi Agrárszektor Konferencia 

Tizedik alkalommal rendezi meg az idén a Portfolio Csoport kétnapos siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseménynek számít a hazai agráriumban. A november 30-december 1-jei jubileumi eseménynek a siófoki Hotel Azúr szálloda és konferenciaközpont ad otthont. A konferencia valamennyi olyan fontos agrártémával foglalkozik, amely hosszú távon is döntő hatást gyakorolhat az agrárgazdasági szereplők tevékenységeire. A rendezvény az agrárium valamennyi résztvevőjének – a mezőgazdasági termelőknek, az élelmiszerfeldolgozóknak, a gazdálkodókat kiszolgáló szolgáltatóknak és a kereskedőknek – hasznos és naprakész információkat nyújthat, akik az államigazgatási, a vállalati-üzleti és az érdekképviseleti szféra csúcsvezetőtől hallhatnak színvonalas szakmai előadásokat és kerekasztal-beszélgetéseket. Ne mulassza el, és jöjjön el a Portfolio Csoport siófoki Agrárszektor Konferenciájára november 30-december 1. között! 

A növényi zsírral hamisított tejporok Lengyelországból és Csehországból kerültek hozzánk, nagy kiszerelésük révén pedig kiskereskedelmi forgalomba nem hozták őket. 

Fontos tudni, hogy bár a termékek jelölése jogszabálysértő, és a vásárlók megtévesztésére alkalmas, élelmiszerbiztonsági veszélyt nem jelentenek - számolt be a kormány.hu

Az ilyenkor elvárt hivatalos lépések megtörténtek, az első magyarországi forgalomba hozókat (Várda-Impex Kft. - Kisvárda és Galla Társas Kft. - Makó) arra kötelezték, hogy termékeit az egész országból vonja ki. A felhívás ellenére a Várda-Impex Kft. nem tett eleget a kérésnek, így a hatóság büntető eljárást kezdeményez ellene.

Mivel a termékek hamisítottak, az illetékes szervek felhívták az élelmiszervállalkozók figyelmét, hogy vagy szállítsák vissza őket a forgalmazónak, vagy semmisítsék meg őket. Az ezekkel a folyamatokkal kapcsolatos döntések és a bírságok kiszabása még folyamatban van, ezeket majd termékek első magyarországi forgalomba hozóinak kell megfizetnie. 

A hamisított tejporokra a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal által elrendelt, júniusi, kiemelt tejporellenőrzések során akadtak.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Agility+Alliance csomagajánlat (x)

Őszi kalászosok őszi gyomirtása – nézze meg a saját szemével, hogy mi a szakemberek véleménye, mit mutatnak a tavaszi eredmények.

KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2022
Jubileumi, 10. Agrárszektor konferenciánkat rendezzük meg idén!
Budapest Economic Forum 2022
Jön a Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája,
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Átfogó kép a hazai gazdasági helyzetről - ingyenes gazdasági fórum a helyi vállalatoknak.
Sustainable World 2022
A Portfolio jövő vállalatainak szóló konferenciája - fenntarthatóság, ESG, zöld pénzügyek,
EZT OLVASTAD MÁR?