Növényi zsírral hamisított tejporra bukkantak

agrarszektor.hu
A megyei kormányhivatalok Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatóságai hamisított tejporra bukkantak.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A növényi zsírral hamisított tejporok Lengyelországból és Csehországból kerültek hozzánk, nagy kiszerelésük révén pedig kiskereskedelmi forgalomba nem hozták őket. 

Fontos tudni, hogy bár a termékek jelölése jogszabálysértő, és a vásárlók megtévesztésére alkalmas, élelmiszerbiztonsági veszélyt nem jelentenek - számolt be a kormány.hu

Az ilyenkor elvárt hivatalos lépések megtörténtek, az első magyarországi forgalomba hozókat (Várda-Impex Kft. - Kisvárda és Galla Társas Kft. - Makó) arra kötelezték, hogy termékeit az egész országból vonja ki. A felhívás ellenére a Várda-Impex Kft. nem tett eleget a kérésnek, így a hatóság büntető eljárást kezdeményez ellene.

Mivel a termékek hamisítottak, az illetékes szervek felhívták az élelmiszervállalkozók figyelmét, hogy vagy szállítsák vissza őket a forgalmazónak, vagy semmisítsék meg őket. Az ezekkel a folyamatokkal kapcsolatos döntések és a bírságok kiszabása még folyamatban van, ezeket majd termékek első magyarországi forgalomba hozóinak kell megfizetnie. 

A hamisított tejporokra a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal által elrendelt, júniusi, kiemelt tejporellenőrzések során akadtak.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03