"Egy koca egy porta" - új program a sertésállomány növeléséért

agrarszektor.hu
A sertésállomány jelentős növelése érdekében indított új stratégiát a kormány, javaslataik egy részét pedig már el is juttatták a Nemzetgazdasági Minisztérium illetékes államtitkárságára.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Új sertéságazati stratégiát indít a kormány, melynek célja a sertésállomány megduplázása. Az "Egy koca, egy porta" program keretein belül egy-két éven belül 800 ezer-1 millió közötti plusz sertéssel számolnak - fejtette ki Németh Antal, a Vágóállat és Hús Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (VHT) elnöke szerdán Budapesten - számol be az mmgonline.

Azoknak, akik részt kívánnak venni a háztáji, a családi és a kisgazdaságokban történő sertéstartási és hízlalási programban, 100 oldalas kiadványt biztosít az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás (OMÉK). 

Reális cél, hogy a mostani 220ezres kocalétszámot 50ezerrel növeljék egy-két év alatt, ehhez persze elengedhetetlen a kormányzati támogatás, valamint a szoros összefogás, hogy a belföldön megtermelt árut az országon belül is lehessen eladni. Az állattulajdonosokat és az üzemek feldolgozóit is arra kell ösztönözni, hogy külföldi termékek helyett a hazaiakat a válasszák.

A VHT főtitkára szükségesnek tartja továbbá az áfa csökkentését a magyar áru versenyképességének fenntartása érdekében, ezzel növelve az áfa-körbe tartozó árualapot, és fehérítve a sertésszektort. Emellett kedvezően hatna a fogyasztási kedvre is, hiszen az adott termékek olcsóbak lennének.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?