Állami kézbe kerül a bezárt debreceni húsüzem

agrarszektor.hu
Úgy tűnik, állami kézbe kerül a bezárt debreceni húsüzem, hiszen a Magyar Fejlesztési Bank projektcége vásárolja meg, így magyar bérlők üzemeltetik tovább - mondta Papp László debreceni alpolgármester.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A kérdésre, hogy mikor lesz a volt húsüzem dolgozóinak, vagy legalább egy részüknek munkája, egyelőre nem tudott pontos választ adni.
Ozzátette azt is, hogy a bank és a leendő bérlők közt a közeljövőbe tárgyalások kezdődnek, ekkor dőlhet el, mikor indul újra a munka az üzemben. Seprényi Lajosné, a bezárt cég üzemi tanácsának egykori elnöke igyekszik tartani a lelket volt kollégáiban, de saját bevallása szerint igen türelmetlenek a munkanélkülivé vált dolgozók.

A debreceni húsüzem korábban azért zárt be, mert a Debreceni Csoport Húsipari Kft. tulajdonosai nemet mondtak arra az ajánlatra, amelyet a múlt héten a munkaügyi központtal egyeztetve Papp László, debreceni alpolgármester közvetített, és amely szerint az állam jelentős támogatást nyújtana a 400 dolgozó bérének és járulékainak megfizetéséhez, ha vállalják, hogy június 30-a után is működtetik az üzemet. Ugyanakkor vezető nem zárkózott el attól, hogy a létesítményt és a berendezéseit eladják vagy bérbe adják - számol be az Agromonitor.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Az IKR Agrárral a gabonapiacon az egész kontinens erőforrása a gazdáért dolgozik (x)

Az orosz-ukrán háború miatt a piacokat elöntő olcsó gabona, hazánk legfontosabb olaszországi exportpiacán feltörekvő szerb és román termelők – az elmúlt években a magyar vetésstruktúra fennmaradását a legtöbben az éghajlatváltozástól féltették, de látszik, hogy az agrárium legégetőbb kihívását az erősödő partnerek jelentik.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 14. 06:02