Mától tilos a húsbevitel Oroszországba

agrarszektor.hu
Az orosz állategészségügyi hatóságok keddtől megtiltották az országukba történő szarvasmarha-, juh-, kecske- és sertésbehozatalt az eu-s tagállamokban terjedő Schmallenberg vírus miatt, az állatszállítmányok megfelelő uniós állatorvosi kontrolljának hiányára hivatkozva - írja az Agromonitor.hu.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A Roszszelhoznadzor (állami mezőgazdasági felügyelet) annak ellenére sem változtatta meg korábbi döntését, hogy szakemberei március 15-én az Európai Bizottság egészségügyi és fogyasztóvédelmi főigazgatósága által delegált szakértőkkel folytattak konzultációt Moszkvában. 

Szergej Dankvert, az orosz hatóság vezetője az Interfax hírügynökségnek kijelentette: szakembereik több uniós tagállamban vizsgálódtak, így Németországban és Észtországban, és azt állapították meg, hogy semmilyen garancia sincs a biztonságra, mivel nincs kiépített rendszer az ellenőrzésre.

John Dalli, az Európai Unió egészségügyi és fogyasztópolitikai biztosa a fennálló veszély mértékéhez képest aránytalanul szigorú lépések tartja a március 20-án életbelépő tilalmat.
A Schmallenberg betegség arról a német városról kapta a nevét, ahol tavaly először diagnosztizálták, majd később Nagy-Britanniában is megjelent.

Orosz szakértők szerint nem tanácsos a Világkereskedelmi Szervezethez való tényleges csatlakozás előtt bevezetni ezt az import-szigorítást, hiszen ennek következményeképpen megnőhet a hús és a húskészítmények ára Oroszországban.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?