Változtak a támogatási szabályok a baromfiágazatban

agrarszektor.hu
2012. július 31-i hatállyal módosult a baromfi ágazatban igénybe vehető állatjóléti támogatások feltételeiről szóló 139/2007. (XI. 28.) FVM rendelet, melynek következtében változtak a támogatás igénybevételi szabályai.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A korábbi támogatási rendszerhez képest 2012. III. tárgynegyedévétől megváltozik a támogatási kérelem benyújtásának módja: az eddigi gyakorlattól eltérően a kérelmet nem baromfiállományonként, hanem baromfi megnevezésenként (azaz a támogatási rendelet szerinti baromfifajok és azon belüli korcsoportok szerint) elkülönítve kell benyújtani. Egy kérelmező egy baromfi megnevezésre vonatkozóan egy negyedévben egy támogatási kérelmet nyújthat be, közölte kedden az MVH.

A támogatási kérelemhez továbbra is csatolni kell a Baromfi Termék Tanács (BTT) ellenjegyzését viselő Szakmai Ellenőrzési Lapot, de ennek tartalma most megváltozott. A Lapot az abban előírt dokumentumokkal együtt kell a BTT részére megküldeni legkésőbb a tárgynegyedévet követő hónap 15. napjáig.

Az ún. "takarmányos" és "ivóvizes jogcímekhez" a korábbiaktól eltérően mellékelni kell az előírt támogatási feltételek teljesüléséről szóló, a kezelő állatorvos által jogcímenként külön-külön kiállított igazolásokat, míg a "vágóhídi jogcímekhez" továbbra is a vágóhíd és a kezelő állatorvos által együttesen kiállított igazolását kell csatolni.

A korábbi gyakorlattal ellentétben nem kell a támogatási kérelemhez csatolni, de az MVH által végzett helyszíni ellenőrzés során be kell mutatni a baromfitartó által felhasznált takarmány, valamint az ivóvíz rendelet által előírt gyakorisággal elvégzett vizsgálatok eredményeiről készült jegyzőkönyvek másolati példányát.

A változtatások részleteit a 134/2012. (VIII.17.) számú MVH közlemény tartalmazza.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

A sebesség minden, csak nem állandó (x)

A Valley X-Tec hajtómű, az iparág első nagy sebességű központi motorja lehetővé teszi, hogy olyan dolgokat tegyen a központi körforgóval, amelyek korábban nem voltak lehetségesek.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?