Ál-gabonakereskedőt fogtak Szolnokon, a kár több millió

agrarszektor.hu
Több millió forintot csalt ki vevőjétől az a jászkiséri férfi, aki nem létező búzáját kínálta eladásra a közelmúltban - tudatta a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője pénteken az MTI-vel.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Szabó Zita tájékoztatása szerint a 33 éves T. László még augusztus 25-én vette fel a kapcsolatot egy kömlői férfivel, akinek takarmánybúzát kínált eladásra kedvező áron. Miután megegyeztek a többtonnás mennyiségben, a sértett több millió forintot adott át az áleladónak, majd várta a megadott címre a rakományt, ami azonban nem érkezett meg. A vevő többször kereste üzletfelét, aki valótlanul azt állította, hogy a rendőrség lefoglalta a búzát, amit a tehergépkocsival együtt az egyik hatóság telephelyére szállítottak. A feltételezett tettes és társa - utóbbi egy hivatalos szerv munkatársának adta ki magát - a sértettől további 600 000 forintot kért azért, hogy az állítólagosan lefoglalt szállítmányt kihozhassák a telephelyről.

A pénz átadására szeptember 18-án került sor a szolnoki vasútállomás parkolójában. A gyanúsítottra a rendőrök a helyszínen csaptak le a pénz átvételét követően. A szóvivő elmondta: T. László felfüggesztett börtönbüntetés hatálya alatt követte el tettét és többször volt büntetve hasonló jellegű cselekmények elkövetése miatt. Jelenleg is folyik ellene eljárás a rendőrségen. A Jászberényi Rendőrkapitányság csalás bűntette és más bűncselekmények elkövetése miatt indított nyomozást az ügyben. A nyomozók további sértetteket keresnek, egyúttal várják azok jelentkezését, akiket hasonló módon károsítottak meg az elmúlt időszakban.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?