Bővült a tejtermékek belföldi kereslete

agrarszektor.hu
Bővült a tejtermékek belföldi kereslete az idén az első nyolc hónapban. A Nielsen által mért tizennégy féle kategória bolti forgalmának értéke 5 százalékkal emelkedett a tavalyi hasonló időszakhoz viszonyítva.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A tejtermékek belföldi forgalmában a mennyiséget tekintve 3 százalékos volt a növekedés a Nielsen piackutató vállalat kiskereskedelmi indexe szerint, értékben a forgalom elérte a 185 milliárd forintot. A cég által mért tizennégy feldolgozott tejtermék éves piaca Magyarországon mintegy 280 milliárd forint, a legjelentősebb kategóriák a sajt, a tejföl, a túró, a kefir, a natúr joghurt, a tejszín és a vaj.

A Nielsen adatai szerint sajt kiskereskedelmi forgalma január-augusztusban meghaladta a 55 milliárd forintot, ez értékben 4, mennyiségben 3 százalékos növekedés a tavalyi hasonló időszakhoz viszonyítva. A gyümölcsjoghurtnál 25 milliárd forintot meghaladó forgalmat regisztrált a Nielsen, ez értéket tekintve 7 százalékos növekedés, mennyiségben viszont 1 százalékos csökkenés nyolchónapos összevetésben. A tejföl nyolchavi piaca 23 milliárd forint volt, a forgalom értékben 7, mennyiségben 3 százalékkal emelkedett. Az évi közel 6 milliárd forintos piaccal rendelkező vajforgalom értékben 11, mennyiségben 10 százalékos növekedést jelez.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03