Hajlanak a megállapodásra a Kométa beszállítói

agrarszektor.hu
A KaposPont értesülései szerint hajlanak a megállapodásra a beszállítók a Kométa megmentése érdekében. Az egyik legnagyobb cég 40 millió forintban vásárolna részvényeket.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Az önkormányzat kétmilliárdos segítségnyújtása egyik feltételéül a beszállítók részesedéshez jutását szabták meg, melyre a jelek szerint azok hajlandóak is lennének, mivel elemi érdekük a gyár megmaradása. Az egyik legnagyobb beszállítónak számító Ka-Tész Szövetkezet, mellyel szemben több száz milliós tartozást halmozott fel a Kométa, követelésállományából 40 millió forintot áldozna részvényvásárlásra. Berek Péter elnök szerint nincs más választásuk, ha a cég követelését még viszont akarja látni.

A KaposPont beszámolója szerint a Kométa dolgozói bizakodóak a város és a beszállítók áldozatkészsége láttán, azonban az Élelmiszerfeldolgozók Országos Szövetségének elnöke szerint a hasonló egyedi megoldásokra nem lehet minden esetben építeni. Éder Tamás jelentős kormányzati intézkedésekre lenne szükség, melyekkel úrrá lehetne lenni a teljes ágazatot sújtó válságnak. Ennek egyik eszközeként a hústermékek áfájának uniós szintre történő csökkentését tudná elképzelni.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?