2023. március 23. csütörtök Emőke

Fél év fogház hat pontyért

agrarszektor.hu
Gereblyézett az orvhalász. Összesen 13,9 kiló halat fogott, 12 ezer forint értékben.

Fenntartható élelmiszergyártás – Ez a jövő befektetése?

Személyes befektetői klubon mutatjuk be a tőzsdei kibocsátásra készülő Civita Group tevékenységét, működését, az iparágban rejlő potenciált. A magyar családi, kukoricafeldolgozó vállalkozás fenntartható módon állítja elő termékeit, melyek csak természetes alapanyagok felhasználásával készülnek, a teljesértékű és változatos táplálkozáshoz igazodva. A részvétel INGYENES, de regisztrációhoz kötött!

Egy szatymazi halastóból fogott ki társával hat pontyot egy férfi, akit első fokon hat hónap fogházbüntetéssel sújtott a Szegedi Járásbíróság. A 13,9 kilogramm hal értéke mintegy 12 ezer forint.

Juhászné Prágai Erika, a Szegedi Törvényszék szóvivője az MTI-vel közölte: a szegedi férfi ismerősével szeptember 25-én egy szatymazi halastónál gereblyéző módszerrel, vagyis ólommal ellátott hármas horog segítségével fogta a pontyokat. A 13,9 kilogramm hal értéke mintegy 12 ezer forint. A halőr tetten érte őket, és értesítette a rendőrséget.

A bíróság a két férfit társtettességben elkövetett orvhalászat vétségében mondta ki bűnösnek. Az első rendű vádlottat hat hónap fogházbüntetéssel sújtotta a bíróság, és egyben elrendelte a vele szemben korábban egy másik bűncselekmény miatt kiszabott féléves felfüggesztett szabadságvesztés végrehajtását is. A másik férfinak - akit korábban lopás miatt már próbára bocsátottak - 160 óra közérdekű munkát kell végeznie.

Az elsőrendű vádlott és védője fellebbezést jelentett be, így esetében az ítélet nem jogerős.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Hitelezés 2023
Az emelkedő kamatkörnyezet hatása a hitelpiacra és a bankszektorra.
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap.
Vállalati Energiabeszerzés 2023
Uniós és hazai szabályozási keretek, várható gáz- és áramalakulás a háború és a gáztároló feltöltési kihívások nyomán
EZT OLVASTAD MÁR?
Hello vidék  |  2023. március 23. 15:09