Ez már biztos: a koronavírus miatt ebből most kimaradnak a magyar horgászok

Ez már biztos: a koronavírus miatt ebből most kimaradnak a magyar horgászok

agrarszektor.hu
Mintegy 250 ezer csukát telepítenek a napokban a Balatonba, emellett a Kis-Balatonba is került 50 ezer példány. A koronavírus-járvány miatt azonban idén a horgászok nem tudnak részt venni a telepítésben, így ezt most teljes egészében a halőrök végzik.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Kft. 250 ezer csukát telepít a napokban a Balatonba, ez a mennyiség az egész éves kötelezettség - írja a Zaol.hu-ra hivatkozva az Infostart. A telepítést csütörtökön kezdték meg Buzsákon. A 250 ezer állaton felül még a Kis-Balatonba is jut 50 ezer példány, ők azonban már megérkeztek a helyükre. A balatoni halkihelyzés helyszíne először a Tihany-Füred szakasz volt (54 ezer hal), majd Keszthely (50 ezer). A telepítésben idén nem tudnak részt venni a horgászok, ezt most a járványhelyzet miatt teljes egészében a halőrök végzik.

Mától (hétfő) a Keszthelytől Tihanyig terjedő szakaszon "dobálnak", később a déli parti befolyókra, a Zala-folyóra, a Nyugati- és Keleti-övcsatornára és a Hévízi-csatornába. A csukatelepítést megelőzően balin, valamint több alkalommal pontytelepítés is volt - utóbbiból több mint hatvan tonna került a tóba.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?