Ez már biztos: a koronavírus miatt ebből most kimaradnak a magyar horgászok

agrarszektor.hu
Mintegy 250 ezer csukát telepítenek a napokban a Balatonba, emellett a Kis-Balatonba is került 50 ezer példány. A koronavírus-járvány miatt azonban idén a horgászok nem tudnak részt venni a telepítésben, így ezt most teljes egészében a halőrök végzik.

A Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Kft. 250 ezer csukát telepít a napokban a Balatonba, ez a mennyiség az egész éves kötelezettség - írja a Zaol.hu-ra hivatkozva az Infostart. A telepítést csütörtökön kezdték meg Buzsákon. A 250 ezer állaton felül még a Kis-Balatonba is jut 50 ezer példány, ők azonban már megérkeztek a helyükre. A balatoni halkihelyzés helyszíne először a Tihany-Füred szakasz volt (54 ezer hal), majd Keszthely (50 ezer). A telepítésben idén nem tudnak részt venni a horgászok, ezt most a járványhelyzet miatt teljes egészében a halőrök végzik.

Mától (hétfő) a Keszthelytől Tihanyig terjedő szakaszon "dobálnak", később a déli parti befolyókra, a Zala-folyóra, a Nyugati- és Keleti-övcsatornára és a Hévízi-csatornába. A csukatelepítést megelőzően balin, valamint több alkalommal pontytelepítés is volt - utóbbiból több mint hatvan tonna került a tóba.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2023
Az év legkiemelkedőbb 2 napos agrárgazdasági eseménye Siófokon!
Sustainable World 2023
A fenntarthatóság szükséges szektorsemleges lépés!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Találkozzunk június 8-án Balatonfüreden!
BUDAPEST - Pörgessük fel együtt a hazai KKV szektort!
Ingyenes rendezvény június 6-án!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2023. június 3. 11:06