Ez már biztos: a koronavírus miatt ebből most kimaradnak a magyar horgászok

Ez már biztos: a koronavírus miatt ebből most kimaradnak a magyar horgászok

agrarszektor.hu
Mintegy 250 ezer csukát telepítenek a napokban a Balatonba, emellett a Kis-Balatonba is került 50 ezer példány. A koronavírus-járvány miatt azonban idén a horgászok nem tudnak részt venni a telepítésben, így ezt most teljes egészében a halőrök végzik.

Idén először 3 napos az Agrárszektor 2024 konferencia!

A Portfolio Csoport év végi Agrárszektor Konferenciája ma már az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény a hazai agrárgazdaságban. A rendezvény exkluzivitását és különlegességét az adja, hogy egyedülállóan átfogó és részletes módon jeleníti meg a mező- és élelmiszergazdaságot érintő legaktuálisabb témákat. A rendezvényre idén először konferencia előesttel is készülünk!

Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!

A Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Kft. 250 ezer csukát telepít a napokban a Balatonba, ez a mennyiség az egész éves kötelezettség - írja a Zaol.hu-ra hivatkozva az Infostart. A telepítést csütörtökön kezdték meg Buzsákon. A 250 ezer állaton felül még a Kis-Balatonba is jut 50 ezer példány, ők azonban már megérkeztek a helyükre. A balatoni halkihelyzés helyszíne először a Tihany-Füred szakasz volt (54 ezer hal), majd Keszthely (50 ezer). A telepítésben idén nem tudnak részt venni a horgászok, ezt most a járványhelyzet miatt teljes egészében a halőrök végzik.

Mától (hétfő) a Keszthelytől Tihanyig terjedő szakaszon "dobálnak", később a déli parti befolyókra, a Zala-folyóra, a Nyugati- és Keleti-övcsatornára és a Hévízi-csatornába. A csukatelepítést megelőzően balin, valamint több alkalommal pontytelepítés is volt - utóbbiból több mint hatvan tonna került a tóba.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?