2023. szeptember 22. péntek Móric

Újraosztják a százmilliárdos műtrágyapiacot

agrarszektor.hu
Egymásnak feszül a Nitrogénművek és a KITE.

Jön a magyar agrárium kihagyhatatlan toprendezvénye, az Agrárszektor Konferencia | 2023. november 29-30., Siófok

A rendezvény az éves agráresemények összegzése és értékelése mellett hosszabb távú jövőképet is felvázól a résztvevők számára a megalapozott fejlesztési és beruházási döntésekhez. A konferencián a hazai államigazgatási, banki, vállalati és érdekképviseleti szféra csúcsvezetői nyújtanak első kézből származó, releváns információkat, amelyek az agrárgazdaság valamennyi szereplője – a termelők, az élelmiszergyártók és a kereskedők – számára egyaránt hasznos tájékoztatásul szolgálhatnak.

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4-4 pont kapható az eseményen való részvételért. (A kredit pont érvényesítéséhez mindkét nap külön regisztráció szükséges a helyszínen!)

Ismét egymásnak feszül Bige László és Csányi Sándor a hazai agrárpiacon. A harc a százmilliárdokban mérhető műtrágyapiac újrafelosztását hozhatja.

Újra kiéleződött a rivalizálás Bige László, a péti Nitrogénművek Zrt. tulajdonosa és Csányi Sándor, az OTP Bank Nyrt. elnök-vezérigazgatója között, miután - amint az mára egyértelművé vált - az OTP tavaly megszerezte a legnagyobb hazai agrárintegrátornak számító, nádudvari KITE Zrt.-t a Nitrogénművek előtt - írja a Figyelő című hetilap. A két agrárpiaci rivális csatározása most leginkább a százmilliárdokban mérhető, hazai műtrágyapiac újraosztásában csúcsosodik ki.

A lap szerint az valószínűsíthető, hogy a meghiúsult adásvétel miatt a KITE Zrt. sokáig már nem számíthat a Nitrogénművek műtrágyáira, így a Bige-féle cégtől kapottnál vonzóbb ajánlatokkal lesz kénytelen megtartani partnereit. "Elvi alapon nem szakítottuk meg a kapcsolatot, de olyan új kondíciókat adott, amelyekkel nem lehet üzletet kötni - közölte a Nitrogénművekkel kapcsolatban Búvár Géza, a KITE vezérigazgatója.

Mindenkinek adunk árut, aki szerződik velünk - kommentálta ugyanakkor a helyzetet Bige László, a Nitrogénművek tulajdonosa. A belső piacot, a magyar gazdák közvetlen kiszolgálását tartja a legfontosabbnak, amelyhez a Nitrogénművek egyetlen versenyárat használ, vagyis nincs kötött vagy fix ára. A tulajdonos emlékeztetett arra, hogy a Nitrogénművek létrehozta saját termelői integrációját is, amely az idei repceszezonnal indul.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2023
Az év legkiemelkedőbb 2 napos agrárgazdasági eseménye Siófokon!
Budapest Economic Forum 2023
A Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája.
Sustainable World 2023
A fenntarthatóság szükséges szektorsemleges lépés!
EZT OLVASTAD MÁR?