Kész, vége: lehúzza a rolót Bige László, 250 ember kerül utcára

agrarszektor.hu
Napokon belül megkezdik a szolnoki Bige Holding, vagyis az egykori Tiszamenti Vegyiművek dolgozóinak elbocsátását - tudta meg a Népszava a tulajdonostól, Bige Lászlótól. A 40 országba exportáló gyár 250 család megélhetését biztosítja.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A bezárás oka, hogy a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság május 31-i határozata megtiltotta a gyár működését bizonyos, a kénsavgyárukban tapasztalt rendellenesség miatt. Mint azt a műtrágya-milliárdos az RTL Híradónak korábban elmondta, személyes bosszúhadjáratot folytatnak ellene, szándékosan akarják tönkretenni. Bige László azt is elárulta, hogy pontosan tudja, hogy ki áll a manőverek hátterében, és kinek a magánérdeke miatt indult el ellene az összes hatósági eljárás.

A lap birtokába jutott határozatban előírják, hogy szüntessék meg az óleumtorony szigetelésének és betonszarkofágjának sérüléseit, tárják fel és javítsák ki bizonyos tartályok műszaki hibáit, illetve csökkentsék a megengedett szint negyede alá a tárolt veszélyes anyag mennyiségét. Bige László szerint azonban a határozat megállapításai szabálytalanok és végrehajthatatlanok - ezt június 4-i válaszlevelében meg is írta a hivatalnak.

A veszélyes anyagok szintcsökkentése nem csak ellehetetleníti a termelést, de a törvényi tilalom miatt egyenesen bűncselekmény, az erre való utasítás pedig felbujtás - véli az üzletember.

A Bige Holding vezetői hozzátették: a hatóság élet- és robbanásveszélyes helyzetet teremtett azzal, hogy a tiltás a már kiszerelt és kamionokra pakolt késztermékek kiszállítására is vonatkozott, ám végül ezeket kérésre végül sikerült kiszállítani. A határozat negyedik pontjába foglalt biztonsági jelentést már elküldték, ezzel együtt kétségbe vonják a hatóság szakértőjének felkészültségét és a határozat szakmaiságát is.

Korábbi cikkeink a témában:

 

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?