Észrevétlenül újraindult Bige kénsavgyára

agrarszektor.hu
Csendben újraindult a Bige Holding kénsavgyára a múlt hét szerdán. Az egységet még május végén állította le a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, mert túl veszélyesnek találta az üzem működését. A gyár elvileg addig üzemelhet amíg jogerős döntés nem születik az ügyben, hacsak az ellenőrök nem találnak újabb okot a leállásra, amellyel a holding már így is több százmillió forintot vesztett.

Fenntartható élelmiszergyártás – Ez a jövő befektetése?

Személyes befektetői klubon mutatjuk be a tőzsdei kibocsátásra készülő Civita Group tevékenységét, működését, az iparágban rejlő potenciált. A magyar családi, kukoricafeldolgozó vállalkozás fenntartható módon állítja elő termékeit, melyek csak természetes alapanyagok felhasználásával készülnek, a teljesértékű és változatos táplálkozáshoz igazodva. A részvétel INGYENES, de regisztrációhoz kötött!

A múlt hét szerdán csendben újraindult a Bige Holding kénsavgyára - tudta meg a Népszava, és habár feszült a helyzet a Bige Holding és a katasztrófavédelem között, de a gyár újra termel. Az egységet nyár elején állította le a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, mert az üzem működését túl veszélyesnek találták, de a szolnoki kénsav-, kriolit- és műtrágyatelepen most újraindult a termelés.

Forrás: MTI Fotó: Mészáros János

Jelenleg két per zajlik a Bige Holding és a katasztrófavédelem között, jogerős döntés azonban csak jövőre várható. A gyár addig elvileg üzemelhet - hacsak az ellenőrök nem találnak újabb okot a leállításra. Ha a bíróság Bigének ad igazat, nem kizárt, hogy kártérítést követel majd, a Bige Holding ugyanis a leállással több száz millió forintot vesztett.

Korábbi cikkeink a témában: 

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Vállalati Energiabeszerzés 2023
Uniós és hazai szabályozási keretek, várható gáz- és áramalakulás a háború és a gáztároló feltöltési kihívások nyomán
EZT OLVASTAD MÁR?