Észrevétlenül újraindult Bige kénsavgyára

agrarszektor.hu
Csendben újraindult a Bige Holding kénsavgyára a múlt hét szerdán. Az egységet még május végén állította le a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, mert túl veszélyesnek találta az üzem működését. A gyár elvileg addig üzemelhet amíg jogerős döntés nem születik az ügyben, hacsak az ellenőrök nem találnak újabb okot a leállásra, amellyel a holding már így is több százmillió forintot vesztett.

Agrárszektor 2022 konferencia

Közeleg az év nagy agráreseménye, a jubileumi Agrárszektor Konferencia 

Tizedik alkalommal rendezi meg az idén a Portfolio Csoport kétnapos siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseménynek számít a hazai agráriumban. A november 30-december 1-jei jubileumi eseménynek a siófoki Hotel Azúr szálloda és konferenciaközpont ad otthont. A konferencia valamennyi olyan fontos agrártémával foglalkozik, amely hosszú távon is döntő hatást gyakorolhat az agrárgazdasági szereplők tevékenységeire. A rendezvény az agrárium valamennyi résztvevőjének – a mezőgazdasági termelőknek, az élelmiszerfeldolgozóknak, a gazdálkodókat kiszolgáló szolgáltatóknak és a kereskedőknek – hasznos és naprakész információkat nyújthat, akik az államigazgatási, a vállalati-üzleti és az érdekképviseleti szféra csúcsvezetőtől hallhatnak színvonalas szakmai előadásokat és kerekasztal-beszélgetéseket. Ne mulassza el, és jöjjön el a Portfolio Csoport siófoki Agrárszektor Konferenciájára november 30-december 1. között! 

A múlt hét szerdán csendben újraindult a Bige Holding kénsavgyára - tudta meg a Népszava, és habár feszült a helyzet a Bige Holding és a katasztrófavédelem között, de a gyár újra termel. Az egységet nyár elején állította le a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, mert az üzem működését túl veszélyesnek találták, de a szolnoki kénsav-, kriolit- és műtrágyatelepen most újraindult a termelés.

Forrás: MTI Fotó: Mészáros János

Jelenleg két per zajlik a Bige Holding és a katasztrófavédelem között, jogerős döntés azonban csak jövőre várható. A gyár addig elvileg üzemelhet - hacsak az ellenőrök nem találnak újabb okot a leállításra. Ha a bíróság Bigének ad igazat, nem kizárt, hogy kártérítést követel majd, a Bige Holding ugyanis a leállással több száz millió forintot vesztett.

Korábbi cikkeink a témában: 

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Agility+Alliance csomagajánlat (x)

Őszi kalászosok őszi gyomirtása – nézze meg a saját szemével, hogy mi a szakemberek véleménye, mit mutatnak a tavaszi eredmények.

KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2022
Jubileumi, 10. Agrárszektor konferenciánkat rendezzük meg idén!
Budapest Economic Forum 2022
Jön a Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája,
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Átfogó kép a hazai gazdasági helyzetről - ingyenes gazdasági fórum a helyi vállalatoknak.
Sustainable World 2022
A Portfolio jövő vállalatainak szóló konferenciája - fenntarthatóság, ESG, zöld pénzügyek,
EZT OLVASTAD MÁR?