Tovább gyűrűzik a Bige-botrány: a műtrágyakirálynak jó darabig nem lesz nyugta

agrarszektor.hu
Fellebbezett a katasztrófavédelem a Debreceni Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság Bige Holding Kft.-nek kedvező, köztes végzése ellen. Most nyolc napig a felperes tehet észrevételeket, a döntést azonban hátráltatja, hogy június 15-től augusztus 20-ig ítélkezési szünetet tartanak a bíróságok.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság fellebbezett a Debreceni Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság határozata ellen, miszerint újraindulhat Bige László szolnoki vegyi gyára - tudta meg a Népszava a Debreceni Törvényszéktől. Most nyolc napig a felperes tehet észrevételeket, ezt követően pedig átküldik az aktát a másodfokon eljáró Fővárosi Törvényszékhez.

A Bige Holding Kft. ugyanakkor hiába juttatja el megjegyzéseit a fellebbezéssel kapcsolatban a törvényszékhez, a gyors döntést nagyban hátráltatja, hogy a bíróságokon június 15-től augusztus 20-ig ítélkezési szünetet tartanak. Ez a határidőkbe nem számít bele, a Népszava értesülései szerint pedig a Bige Holding soron kívüli, a bírósági szünet alatti döntést kér a másodfokú bíróságtól.

Forrás: MTI Fotó: Mészáros János

Mint arról az agrárszektor.hu korábban beszámolt, nyár elején a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság bezáratta a Bige Holding Kft. szolnoki gyárát, illetve azonnali hatállyal megtiltotta az üzemben a korábban engedélyezett veszélyes tevékenység folytatását, mert több hiányosságot is találtak a gyárban. Bige László akkor úgy nyilatkozott, hogy jogtalanul zárták be a szolnoki gyárat, és közigazgatási bíróságra vitte az ügyet. A Bige Holding mint felperes a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságának 2019. májusban meghozott határozatával szemben kereseti kérelmet terjesztett elő. A Debreceni Törvényszék csak hosszú idő után hozta meg döntését, és július 5-én tette közzé hivatalos közleményét, miszerint a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság jogsértő módon állíttatta le Bige László szolnoki vegyi üzemét.

Ahogy megírtuk, a Debreceni Közigazgatási és Munkaügyi Bírósághoz 2019. július 3-án egy újabb kereseti kérelem érkezett a Bige Holding részéről. Ebben a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság azon határozatának jogszerűsége vizsgálatát kezdeményezi, amely a felperes részéről üzemeltetett kénsavüzem, mint veszélyes anyagokkal foglalkozó létesítmény vonatkozásában a veszélyes tevékenység folytatásának haladéktalan felfüggesztését rendelte el.

Korábbi cikkeink a témában: 

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?