Tovább gyűrűzik a Bige-botrány: a műtrágyakirálynak jó darabig nem lesz nyugta

agrarszektor.hu
Fellebbezett a katasztrófavédelem a Debreceni Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság Bige Holding Kft.-nek kedvező, köztes végzése ellen. Most nyolc napig a felperes tehet észrevételeket, a döntést azonban hátráltatja, hogy június 15-től augusztus 20-ig ítélkezési szünetet tartanak a bíróságok.

Agrárszektor 2022 konferencia

Közeleg az év nagy agráreseménye, a jubileumi Agrárszektor Konferencia 

Tizedik alkalommal rendezi meg az idén a Portfolio Csoport kétnapos siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseménynek számít a hazai agráriumban. A november 30-december 1-jei jubileumi eseménynek a siófoki Hotel Azúr szálloda és konferenciaközpont ad otthont. A konferencia valamennyi olyan fontos agrártémával foglalkozik, amely hosszú távon is döntő hatást gyakorolhat az agrárgazdasági szereplők tevékenységeire. A rendezvény az agrárium valamennyi résztvevőjének – a mezőgazdasági termelőknek, az élelmiszerfeldolgozóknak, a gazdálkodókat kiszolgáló szolgáltatóknak és a kereskedőknek – hasznos és naprakész információkat nyújthat, akik az államigazgatási, a vállalati-üzleti és az érdekképviseleti szféra csúcsvezetőtől hallhatnak színvonalas szakmai előadásokat és kerekasztal-beszélgetéseket. Ne mulassza el, és jöjjön el a Portfolio Csoport siófoki Agrárszektor Konferenciájára november 30-december 1. között! 

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság fellebbezett a Debreceni Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság határozata ellen, miszerint újraindulhat Bige László szolnoki vegyi gyára - tudta meg a Népszava a Debreceni Törvényszéktől. Most nyolc napig a felperes tehet észrevételeket, ezt követően pedig átküldik az aktát a másodfokon eljáró Fővárosi Törvényszékhez.

A Bige Holding Kft. ugyanakkor hiába juttatja el megjegyzéseit a fellebbezéssel kapcsolatban a törvényszékhez, a gyors döntést nagyban hátráltatja, hogy a bíróságokon június 15-től augusztus 20-ig ítélkezési szünetet tartanak. Ez a határidőkbe nem számít bele, a Népszava értesülései szerint pedig a Bige Holding soron kívüli, a bírósági szünet alatti döntést kér a másodfokú bíróságtól.

Forrás: MTI Fotó: Mészáros János

Mint arról az agrárszektor.hu korábban beszámolt, nyár elején a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság bezáratta a Bige Holding Kft. szolnoki gyárát, illetve azonnali hatállyal megtiltotta az üzemben a korábban engedélyezett veszélyes tevékenység folytatását, mert több hiányosságot is találtak a gyárban. Bige László akkor úgy nyilatkozott, hogy jogtalanul zárták be a szolnoki gyárat, és közigazgatási bíróságra vitte az ügyet. A Bige Holding mint felperes a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságának 2019. májusban meghozott határozatával szemben kereseti kérelmet terjesztett elő. A Debreceni Törvényszék csak hosszú idő után hozta meg döntését, és július 5-én tette közzé hivatalos közleményét, miszerint a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság jogsértő módon állíttatta le Bige László szolnoki vegyi üzemét.

Ahogy megírtuk, a Debreceni Közigazgatási és Munkaügyi Bírósághoz 2019. július 3-án egy újabb kereseti kérelem érkezett a Bige Holding részéről. Ebben a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság azon határozatának jogszerűsége vizsgálatát kezdeményezi, amely a felperes részéről üzemeltetett kénsavüzem, mint veszélyes anyagokkal foglalkozó létesítmény vonatkozásában a veszélyes tevékenység folytatásának haladéktalan felfüggesztését rendelte el.

Korábbi cikkeink a témában: 

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Agility+Alliance csomagajánlat (x)

Őszi kalászosok őszi gyomirtása – nézze meg a saját szemével, hogy mi a szakemberek véleménye, mit mutatnak a tavaszi eredmények.

KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2022
Jubileumi, 10. Agrárszektor konferenciánkat rendezzük meg idén!
Budapest Economic Forum 2022
Jön a Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája,
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Átfogó kép a hazai gazdasági helyzetről - ingyenes gazdasági fórum a helyi vállalatoknak.
Sustainable World 2022
A Portfolio jövő vállalatainak szóló konferenciája - fenntarthatóság, ESG, zöld pénzügyek,
EZT OLVASTAD MÁR?