Tovább gyűrűzik a Bige-botrány: a műtrágyakirálynak jó darabig nem lesz nyugta

agrarszektor.hu
Fellebbezett a katasztrófavédelem a Debreceni Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság Bige Holding Kft.-nek kedvező, köztes végzése ellen. Most nyolc napig a felperes tehet észrevételeket, a döntést azonban hátráltatja, hogy június 15-től augusztus 20-ig ítélkezési szünetet tartanak a bíróságok.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság fellebbezett a Debreceni Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság határozata ellen, miszerint újraindulhat Bige László szolnoki vegyi gyára - tudta meg a Népszava a Debreceni Törvényszéktől. Most nyolc napig a felperes tehet észrevételeket, ezt követően pedig átküldik az aktát a másodfokon eljáró Fővárosi Törvényszékhez.

A Bige Holding Kft. ugyanakkor hiába juttatja el megjegyzéseit a fellebbezéssel kapcsolatban a törvényszékhez, a gyors döntést nagyban hátráltatja, hogy a bíróságokon június 15-től augusztus 20-ig ítélkezési szünetet tartanak. Ez a határidőkbe nem számít bele, a Népszava értesülései szerint pedig a Bige Holding soron kívüli, a bírósági szünet alatti döntést kér a másodfokú bíróságtól.

Forrás: MTI Fotó: Mészáros János

Mint arról az agrárszektor.hu korábban beszámolt, nyár elején a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság bezáratta a Bige Holding Kft. szolnoki gyárát, illetve azonnali hatállyal megtiltotta az üzemben a korábban engedélyezett veszélyes tevékenység folytatását, mert több hiányosságot is találtak a gyárban. Bige László akkor úgy nyilatkozott, hogy jogtalanul zárták be a szolnoki gyárat, és közigazgatási bíróságra vitte az ügyet. A Bige Holding mint felperes a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságának 2019. májusban meghozott határozatával szemben kereseti kérelmet terjesztett elő. A Debreceni Törvényszék csak hosszú idő után hozta meg döntését, és július 5-én tette közzé hivatalos közleményét, miszerint a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság jogsértő módon állíttatta le Bige László szolnoki vegyi üzemét.

Ahogy megírtuk, a Debreceni Közigazgatási és Munkaügyi Bírósághoz 2019. július 3-án egy újabb kereseti kérelem érkezett a Bige Holding részéről. Ebben a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság azon határozatának jogszerűsége vizsgálatát kezdeményezi, amely a felperes részéről üzemeltetett kénsavüzem, mint veszélyes anyagokkal foglalkozó létesítmény vonatkozásában a veszélyes tevékenység folytatásának haladéktalan felfüggesztését rendelte el.

Korábbi cikkeink a témában: 

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Kramer szerviz KITE alapokkal (x)

A gépek megítélését a műszaki tartalmon túl nagyban meghatározza, hogy karbantartás és meghibásodás esetén a javításuk milyen hatékonysággal történik.

Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?