Ahogy megírtuk: itt a közlemény, jogsértő volt Bige gyárát leállítani

agrarszektor.hu
Kora délután megjelent a Debreceni Törvényszék hivatalos közleménye is: a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság jogsértő módon állíttatta le Bige László szolnoki vegyiüzemét. A közleményt adjuk közre. Kiderül belőle, hogy a kénsavüzem ügyét a szolnoki gyárétól elkülönülten kezelik. Az előbbi ügyében már megszületett a jogvédelem, míg az utóbbiról 15 napon belül döntenek.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A Debreceni Közigazgatási és Munkaügyi Bírósághoz 2019. július 2-án döntött egy Jász-Nagykun-Szolnok megyei kft. azonnali jogvédelem iránti kérelmében. A kft. mint felperes a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Igazgatója 2019. májusban meghozott határozatával szemben - melyben a szolnoki székhelyével azonos telephelye (mint felső küszöbértékű veszélyes anyagokkal foglalkozó üzem) vonatkozásában veszélyes tevékenység folytatását azonnali hatállyal megtiltotta - kereseti kérelmet terjesztett elő.

A felperes kereseti kérelmében a veszélyes tevékenység folytatását azonnali hatállyal megtiltó határozatot több okból találta jogsértőnek és ezért elsődlegesen annak megsemmisítését kezdeményezte.

A bíróság helyt adott végzésében az azonnali jogvédelem iránti kérelemnek

és elrendelte a keresetlevél benyújtásának halasztó hatályát a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság veszélyes tevékenység folytatását azonnali hatállyal megtiltó határozata vonatkozásában. A bíróság 2019. július 4-én intézkedett a végzés feleknek elektronikus úton történő kézbesítése iránt.

Gyakorlat a Bige Holding Kft.-nél (Fotó: MTI/Mészáros János)

A Debreceni Közigazgatási és Munkaügyi Bírósághoz 2019. július 3-án megérkezett egy a kft. által benyújtott újabb - az alpereshez (Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság) 2019. június 28-án benyújtott - kereseti kérelme. Ebben a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság azon határozatának jogszerűsége vizsgálatát kezdeményezi, amely a felperes részéről üzemeltetett kénsavüzem, mint veszélyes anyagokkal foglalkozó létesítmény vonatkozásában a veszélyes tevékenység folytatásának haladéktalan felfüggesztését rendelte el.

A kereseti kérelem azonnali jogvédelem iránti kérelmet is tartalmaz, melyről a bíróságnak 15 napon belül kell döntenie. A bíróság az ügyben 3 hivatásos bíróból álló tanácsban jár el. Az azonnali jogvédelem tárgyában 2019. július 2-án hozott döntés nem érinti a felperes újabb kereseti kérelmében előterjesztett azonnali jogvédelem iránti kérelmet.

Forrás: Debreceni Törvényszék

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Kramer szerviz KITE alapokkal (x)

A gépek megítélését a műszaki tartalmon túl nagyban meghatározza, hogy karbantartás és meghibásodás esetén a javításuk milyen hatékonysággal történik.

Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?