2023. március 28. kedd Gedeon, Johanna

Ahogy megírtuk: itt a közlemény, jogsértő volt Bige gyárát leállítani

agrarszektor.hu
Kora délután megjelent a Debreceni Törvényszék hivatalos közleménye is: a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság jogsértő módon állíttatta le Bige László szolnoki vegyiüzemét. A közleményt adjuk közre. Kiderül belőle, hogy a kénsavüzem ügyét a szolnoki gyárétól elkülönülten kezelik. Az előbbi ügyében már megszületett a jogvédelem, míg az utóbbiról 15 napon belül döntenek.

Fenntartható élelmiszergyártás – Ez a jövő befektetése?

Személyes befektetői klubon mutatjuk be a tőzsdei kibocsátásra készülő Civita Group tevékenységét, működését, az iparágban rejlő potenciált. A magyar családi, kukoricafeldolgozó vállalkozás fenntartható módon állítja elő termékeit, melyek csak természetes alapanyagok felhasználásával készülnek, a teljesértékű és változatos táplálkozáshoz igazodva. A részvétel INGYENES, de regisztrációhoz kötött!

A Debreceni Közigazgatási és Munkaügyi Bírósághoz 2019. július 2-án döntött egy Jász-Nagykun-Szolnok megyei kft. azonnali jogvédelem iránti kérelmében. A kft. mint felperes a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Igazgatója 2019. májusban meghozott határozatával szemben - melyben a szolnoki székhelyével azonos telephelye (mint felső küszöbértékű veszélyes anyagokkal foglalkozó üzem) vonatkozásában veszélyes tevékenység folytatását azonnali hatállyal megtiltotta - kereseti kérelmet terjesztett elő.

A felperes kereseti kérelmében a veszélyes tevékenység folytatását azonnali hatállyal megtiltó határozatot több okból találta jogsértőnek és ezért elsődlegesen annak megsemmisítését kezdeményezte.

A bíróság helyt adott végzésében az azonnali jogvédelem iránti kérelemnek

és elrendelte a keresetlevél benyújtásának halasztó hatályát a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság veszélyes tevékenység folytatását azonnali hatállyal megtiltó határozata vonatkozásában. A bíróság 2019. július 4-én intézkedett a végzés feleknek elektronikus úton történő kézbesítése iránt.

Gyakorlat a Bige Holding Kft.-nél (Fotó: MTI/Mészáros János)

A Debreceni Közigazgatási és Munkaügyi Bírósághoz 2019. július 3-án megérkezett egy a kft. által benyújtott újabb - az alpereshez (Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság) 2019. június 28-án benyújtott - kereseti kérelme. Ebben a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság azon határozatának jogszerűsége vizsgálatát kezdeményezi, amely a felperes részéről üzemeltetett kénsavüzem, mint veszélyes anyagokkal foglalkozó létesítmény vonatkozásában a veszélyes tevékenység folytatásának haladéktalan felfüggesztését rendelte el.

A kereseti kérelem azonnali jogvédelem iránti kérelmet is tartalmaz, melyről a bíróságnak 15 napon belül kell döntenie. A bíróság az ügyben 3 hivatásos bíróból álló tanácsban jár el. Az azonnali jogvédelem tárgyában 2019. július 2-án hozott döntés nem érinti a felperes újabb kereseti kérelmében előterjesztett azonnali jogvédelem iránti kérelmet.

Forrás: Debreceni Törvényszék

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Vállalati Energiabeszerzés 2023
Uniós és hazai szabályozási keretek, várható gáz- és áramalakulás a háború és a gáztároló feltöltési kihívások nyomán
EZT OLVASTAD MÁR?