Kifakadt Bige László: a péti Nitrogénművek körül is szimatolnak

agrarszektor.hu
Gazdaságos, biztonságos, de mégis bezárja a szolnoki gyárat Bige László, ha rákényszerítik. Eladni viszont nem fogja senkinek. Amíg jogi lehetősége van rá, küzd érte, és ha sikerül megvédenie, azzal megnyerheti a háborút - mondta ma a műtrágyagyárairól híres üzletember a Trend FM-nek.

Jön a magyar agrárium kihagyhatatlan toprendezvénye, az Agrárszektor Konferencia | 2023. november 29-30., Siófok

A rendezvény az éves agráresemények összegzése és értékelése mellett hosszabb távú jövőképet is felvázól a résztvevők számára a megalapozott fejlesztési és beruházási döntésekhez. A konferencián a hazai államigazgatási, banki, vállalati és érdekképviseleti szféra csúcsvezetői nyújtanak első kézből származó, releváns információkat, amelyek az agrárgazdaság valamennyi szereplője – a termelők, az élelmiszergyártók és a kereskedők – számára egyaránt hasznos tájékoztatásul szolgálhatnak.

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4-4 pont kapható az eseményen való részvételért. (A kredit pont érvényesítéséhez mindkét nap külön regisztráció szükséges a helyszínen!)

"Nem én vagyok a  fontos, hanem a vállalat, amelyik jól működik, és van benne 250 ember, aki innen kapja a kenyerét" - mondta Bige László a Trend FM-nek, amikor a személyét érintő bosszúhadjáratról kérdezték. Hangsúlyozta: a szolnoki gyár csaknem 70 éve működik, mintegy 40 országba exportálják a  termékeiket. A katarsztrófavédelem és a rendőrség Bige emlékei szerint 9, illetve 13 alkalommal szállt ki az üzembe tavaly november óta, de nem találtak semmit.

A ripoter kérdésére, hogy ez utalhat-e arra, hogy valaki szándékos hadjáratot folytat személyesen ellene, Bige László így felelt: "Én is így gondolom." Az üzem rendelkezik érvényes környezetvédelmi, katasztrófavédelmi, tűzvédelmi, munkavédelmi és egyéb engedéllyel, amit csak megkövetelnek a működéséhez a hatóságok.

Az elmúlt több mint 20 évben egyetlen egyszer sem kellett környezetvédelmi bírságot fizetnünk, és soha nem történt baleset.

Veszélyesebb az utcán közlekedni, mint ebben a gyárban dolgozni - tette hozzá Bige László. Szerinte a szolnoki katasztrófavédelmi hivatalt valaki utasította arra, hogy "nyomja meg az entert".

Forrás: MTI Fotó: Nagy Lajos

Ezért Bige László nem lát más utat, mint a nyereséges gyár bezárását. Ezzel a lépéssel 10 napig még vár, mivel kiderült, van jogi lehetőség a katasztrófavédelem döntését megfellebbezni. Az üzletember több mint egy tucat jogi szakértő egybehangzó véleményére hivatkozva lát reményt arra, hogy a közigazgatási bíróság hatályon kívül helyezi a katasztrófavédelem határozatát.

Arra a riporteri kérdésre, hogy mi történik akkor, ha mégis be kellene zárnia a gyárat, Bige így válaszolt: inkább bezárják, de nem adják át ezt a gazdaságosasn működő üzemet. Az üzletember legfontosabb érdekeltsége azonban a péti Nitrogénművek, amelyet "Magyarország legértékesebb vagyonelemeként" írt le az interjúban, keserűen hozzátéve: még csak finoman, de már szimatolnak e körül a préda körül is.

Korábbi cikkeink a témában:

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2023
Az év legkiemelkedőbb 2 napos agrárgazdasági eseménye Siófokon!
Portfolio Investment Day 2023
Money, Money, Money - lakossági befektetési konferencia.
Budapest Economic Forum 2023
Előadóink között: Bod Péter Ákos, Surányi György, Nagy Márton, Navracsics Tibor, Papi Laura.
EZT OLVASTAD MÁR?