Vigyázat! - Veszélyes növényvédő szer került forgalomba

agrarszektor.hu
Hazánkban nem engedélyezett hatóanyag tartalom miatt a NÉBIH elrendelte a Póker Extra 80 WDG gombaölő növényvédő szer 93131250 és 93131251 gyártási számú tételeinek visszagyűjtését. A szerben szennyezésként előforduló, nem engedélyezett hatóanyag a mézelő méhek és egyéb hasznos beporzó rovarok pusztulását okozhatja.

Idén először 3 napos az Agrárszektor 2024 konferencia!

A Portfolio Csoport év végi Agrárszektor Konferenciája ma már az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény a hazai agrárgazdaságban. A rendezvény exkluzivitását és különlegességét az adja, hogy egyedülállóan átfogó és részletes módon jeleníti meg a mező- és élelmiszergazdaságot érintő legaktuálisabb témákat. A rendezvényre idén először konferencia előesttel is készülünk!

Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!

A NÉBIH Növény-, Talaj- és Agrárkörnyezet-védelmi Igazgatósága és a megyei kormányhivatalok növény- és talajvédelmi igazgatóságai hatósági ellenőrzések során fedezték fel a szabálysértést. A 2013. 09. gyártási idejű, 93131250 és 93131251 gyártási számú, 1 és 5 kg-os kiszerelésű Póker Extra 80 WDG gombaölő növényvédő szer összetételét tekintve nem felel meg az engedélyokiratában foglaltaknak, és szabályos felhasználás mellett is a méhek és hasznos beporzó rovarok pusztulását okozhatja.

A NÉBIH és a megyei kormányhivatalok növény- és talajvédelmi igazgatóságai felhívják a gazdálkodók figyelmét, hogy a növényvédő szer felhasználása tiltott. Amennyiben ilyen készítmény van a birtokukban, azt ne használják fel és mielőbb értesítsék a visszagyűjtésre kötelezett engedélytulajdonost, a ADAMA Hungary Zrt.-t (korábbi nevén: Makteshim Agan Hungary Zrt.), a 1037 Budapest, Montevideo u. 6. címen vagy a +36-1/439-2000 telefonszámon!

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?