A Kamara veszi át a szaktanácsadási központ feladatait

agrarszektor.hu
Átalakul a mezőgazdasági szaktanácsadási rendszer szervezeti struktúrája az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program (ÚMVP) intézkedéseinek megvalósulását segítő támogatott mezőgazdasági szaktanácsadási rendszerről szóló jogszabályi változások következtében. 2014. október elsejétől a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) látja el az Országos Szaktanácsadási Központ feladatait. A feladatok átvételével folytatódik az új, a gazdák érdekeit és igényeit szolgáló egységes gazdatámogató rendszer építése.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A módosuló 73/2007 (VII.27.) FVM rendelet értelmében a NAK szervezi a mezőgazdasági szaktanácsadók képzését, továbbképzését és vizsgáztatását, értékeli a mezőgazdasági szaktanácsadók munkáját és a Területi Szaktanácsadási Központokat, valamint ellátja a Nemzeti Agrár-tanácsadási Bizottság titkársági teendőit. A Kamara feladata lesz a kapcsolatépítés az Európai Unió tagországainak mezőgazdasági szaktanácsadó szervezeteivel, illetve a magyar mezőgazdasági szaktanácsadás nemzetközi képviselete. A NAK látja el a Regionális Szaktanácsadási Központok irányításával összefüggő, Irányító Hatóság által delegált feladatokat, és működteti a Mezőgazdasági Szaktanácsadási Rendszert (MSZR) segítő Integrált Elektronikus Rendszert (IER).

Az IER-t érintő kérdésekkel ezen túl is a NAKVI-hoz fordulhatnak az érdeklődők. A szaktanácsadáshoz kapcsolódó IER működésének folyamatossága érdekében ugyanis a Kamara megállapodást kötött a feladatot eddig ellátó Nemzeti Agrárszaktanácsadási, Képzési és Vidékfejlesztési Intézettel (NAKVI) a rendszer üzemeltetéséről, valamint arról, hogy a feladatot - együttműködve a Kamarával - a 2007-2013-as uniós programozási időszakra vonatkozóan ellátja.

A NAK a jövőben is számít a rendszer jelenlegi szereplőire, velük együttműködve kívánja megteremteni az igény alapú, egységes, támogatott mezőgazdasági szaktanácsadást.

A Kamara honlapján egy új tematikus aloldalon (szaktan.nak.hu) érhetők el a szaktanácsadással kapcsolatos legfrissebb információk.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?