Péknek készül? Itt az újabb ingyenes tanító program

agrarszektor.hu
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Élelmiszeripari Igazgatósága a tagi igények alapján újabb témakörben indít "Tanuljunk együtt!" programot. A sütőipar szereplőinek szánt ingyenes szakmai rendezvény keretében a rozsőrleményekből előállított kenyerekkel kapcsolatos ismereteiket bővíthetik a résztvevők.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A NAK fontosnak tartja a minőségi pékáruk előállításának ösztönzését és a jó gyakorlatok bemutatását. Jelentőségét tekintve a kenyérgabonák sorában a rozs mindjárt a búza után következik. Rendkívül kedvező beltartalmi értékének köszönhetően mára egyértelműen az egészségtudatos táplálkozás meghatározó kenyérgabonája lett. A széles választéknak köszönhetően bárki megtalálhatja a számára legízletesebb pékárukat. Ezek kiválasztásánál a termék ára mellett annak minőségét is egyre inkább figyelembe veszik a fogyasztók.

Ennek okán döntött a NAK Élelmiszeripari Igazgatósága amellett, hogy a "Tanuljunk együtt!" programsorozat keretében a fogyasztók által leginkább preferált termékeken (pl. bajor rozskenyér, magvas rozskenyér, teljes kiőrlésű rozskenyér) keresztül mutatja be a rozskenyér-előállítás sajátosságait. Az interaktív tudásátadás során lehetőség adódik a szakemberekkel történő közvetlen beszélgetésre, konzultációra is. Az elsajátított ismeretek érdemben hozzájárulhatnak a résztvevők termékfejlesztési folyamataihoz.


A rozskenyér-előállításról szóló rendezvényre 2019. november 15-én kerül sor a Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Karán. Az egynapos esemény keretében a résztvevők megismerhetik többek között a rozsliszt tulajdonságait, a gyártás során lejátszódó folyamatokat, a termékekkel szembeni minőségi elvárásokat és a kenyérhibákat. A gyakorlat során többféle receptúra szerint készíthetik el a rozskenyereket, áttekinthetik a gyártás főbb lépéseit, és a késztermékek érzékszervi bírálatára is sor kerül. Az általános gyakorlatokon túl termékfejlesztési javaslatokat és szemléletformáló, hasznos ötleteket is kaphatnak az érdeklődő kamarai tagok.

A programon való részvétel rendezett kamarai tagság mellett ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Az utazás költsége a résztvevőket terheli. A részletes programtervet tartalmazó meghívó itt, a regisztrációs link itt érhető el. A programon maximum 8 fő részvételét tudja a NAK biztosítani, ezért a regisztráció nem jelent automatikus részvételi lehetőséget. Regisztrációt követően az igazgatóság munkatársai a jelentkezőkkel felveszik a kapcsolatot. Az érdeklődők további információkat Polczer Katalin élelmiszeripari szakértőtől kaphatnak a polczer.katalin@nak.hu címen vagy a +36 70 490 50 80-as telefonszámon.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 26. 13:31