Agrárhitelprogramot indít az MFB

MTI
A Magyar Fejlesztési Bank (MFB) Zrt. három kedvezményes agrárhitelprogramot indít, összesen 29 milliárd forintos keretösszeggel.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Az MFB TÉSZ Forgóeszköz Hitelprogram 2020 összesen 8 milliárd forint keretösszegű, ez a zöldség- és gyümölcs termékpályán működő termelői szervezeteknek és előzetesen elismert zöldség, gyümölcs termelői csoportoknak, az egyéb mezőgazdasági és erdészeti termékpályán működő minősített elismeréssel rendelkező termelői csoportoknak lesz elérhető.

A kormányhatározat szerint a hitel maximum 7 éves lejárattal, azon belül maximum 4 év türelmi idővel, maximum 250 millió forint összegű hitelösszeggel indul, és forgóeszköz finanszírozásra használható. A hitelprogram kedvezményes kamatból, költségvetési kamattámogatásból, kedvezményes díjú intézményi készfizető kezességvállalásból, költségvetési kezesi díjtámogatásból, illetve jogszabályi alapú állami készfizető kezességvállalásból állhat az uniós jogszabályokkal összhangban.

A 15 milliárd forintos Agrár Forgóeszköz Hitelprogram 2020 keretében 2020. december 31-éig lehet hitelszerződést kötni. Ez a mezőgazdasági termelő-, a halgazdálkodási tevékenységet vagy a tevékenység szerinti országos érdekképviseleti szerv vagy köztestület ajánlásával és termeltetési szerződéssel rendelkező - a baromfi, nyúl, sertés és szarvasmarha ágazatban termeltető tevékenységet végző vállalkozások számára nyílik maximum 6 éves lejárattal, azon belül maximum 3 év türelmi idővel.

A mezőgazdasági termelők és halgazdálkodók maximum 50 millió forint összegű, a baromfi, nyúl, vagy szarvasmarha ágazat esetében pedig maximum 500 millió forintos hitelösszeggel, forgóeszköz finanszírozásra, forgóeszköz hitel kiváltására, továbbá tenyészállat vásárlására, illetve tenyészállat vásárlási célú hitel kiváltására vehetnek föl kölcsönt.

Az Élelmiszeripari Forgóeszköz Hitelprogram 2020-at összesen 6 milliárd forint keretösszeggel 2020. december 31-ig történő hitelszerződés-kötési lehetőséggel hirdetik meg. Ezt az élelmiszeripari vállalkozások igényelhetik maximum 6 éves lejárattal, azon belül maximum 3 éves türelmi idővel, minimum 5 millió forint, maximum 500 millió forint összeggel.

Egy vállalkozás felvett hiteleinek együttes összege nem haladhatja meg az 500 millió forintot - olvasható a a Magyar Közöny legfrissebb számában megjelent kormányhatározatban.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Fókuszban a tányérvédelem (x)

A napraforgó termésbiztonsága szempontjából az első kezelés kulcsfontosságú, de nem szabad megfeledkeznünk a tányér védelméről sem, mely a további minőség- és mennyiségmegőrzés záloga.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?