Ez az éretelme, hogy előzetesen is ellenőriz az MVH

agrarszektor.hu
A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) azzal is segíti a termelőket az idén, hogy bevezette az előzetes ellenőrzés intézményét, és az egységes kérelmek szankciómentes benyújtási időszakának végén ellenőrzéseket végzett a beadott kérelmeken. A múlt évi egységes kérelmekhez kapcsolódó támogatásoknál az MVH a jövő héten indítja el a végkifizetéseket.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Az előzetes ellenőrzések eredményét - túligénylés, egymásra fedő táblarajzok, illetve hiányzó csatolt dokumentumok esetén - jelzik a gazdáknak, akik ez alapján június 27-ig szankciómentesen javíthatják kérelmeiket, illetve pótolhatják a hiányzó dokumentumokat. Az előzetes ellenőrzés segítségével a termelők elkerülhetik a levonásokat és a szankciókat, így magasabb támogatási összeghez juthatnak. Az MVH több alkalommal - és több körben - is informálja az érintetteket a kérelmeikben található hibákról - közölte az MTI-vel Gyuricza Csaba, a hivatal elnöke.

Gyuricza Csaba tájékoztatása szerint a jelenlegi ellenőrzési eredmények alapján körülbelül 48 ezer gazdálkodó kérelme szorul javításra, ők a napokban kapják meg az erről szóló értesítést az MVH-tól. Az MVH elnöke felhívta a figyelmet, hogy csak június 27-ig módosíthatják a termelők szankciómentesen azokat a hibákat, amelyek szerepelnek az előzetes ellenőrzésről szóló végzésben. A hibák javítását az MVH elektronikus felületén tehetik meg a gazdálkodók.

Amennyiben a hibákat javítják az érintettek, úgy Magyarország nagyobb biztonsággal hívhatja le a több mint 400 milliárd forintnyi uniós támogatást. Az MVH elnöke tájékoztatott arról is, hogy a múlt évi egységes kérelmekhez kapcsolódóan az előleg- és a részfizetések után az MVH a jövő héten indítja el a végkifizetéseket. Június 30-áig, a jogszabályban rögzített határidőig az összes jogosult termelő hozzájut a teljes támogatáshoz.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?