Kritikus szinten billeg a forint

agrarszektor.hu
Az elmúlt hetekben fokozatosan a 310-es szint közelébe erősödött a forint az euróval szemben, de ehhez képest a többi régiós devizánál ennél jóval intenzívebb volt a felértékelődés mértéke, így elvileg volna tere a további erősödésnek. A 309-310 körüli zóna azonban erős technikai akadály, közben pedig a dollár/forint árfolyamban a 276-277 körüli zóna kritikusan fontos, itt húzódik ugyanis egy kétéves emelkedő trendvonal, amelynek letörése hullámszerű további forinterősödést is okozhat - írja a Portfolio.

Ma reggel stabilan 310,5 körül kezdett a forint az euróval szemben, azaz továbbra is kéthavi csúcsa közvetlen közelében mozog a bankközi piacon. A hetek óta tartó lassú, fokozatos felértékelődési trend azonban sértetlen. Technikai elemzési szempontból a 309-es, illetve 310-es szintek erős támaszt jelentenek az árfolyamban.

Kritikus szinten billeg a forint

 

Amint az alábbi árán látjuk: a forint lassú erősödése elmaradt attól, mint ami a többi régiós devizánál bekövetkezett az utóbbi hetekben, ez pedig a forintnál további felértékelődés irányába mutat.

 A zlotyt segítette a vártnál puhább lengyel devizahiteles mentőcsomag megszületése, a lírát pedig a puccskísérlet utáni (politikai) stabilizálódási jelek.

Kritikus szinten billeg a forint

A forint kapcsán érdemes még azt is megnézni, hogy a dollárral szemben kritikusan fontos trendvonal közelébe süllyedt az árfolyam 278,5 körül: amint láthatjuk, az elmúlt két évi mozgásra húzott vonal 276-277 körül jár, így ezt a zónát különösen érdemes figyelni a forint további "sorsát" illetően. Ma lényeges makroadat nem várható sem itthonról, sem külföldről, pénteken viszont sok második negyedéves GDP-adat között a magyar is kijön, ami az MNB monetáris politikája szempontjából lényeges fejlemény lehet és így visszahathat a forint árfolyamára is.

Kritikus szinten billeg a forint

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2023
Az év legkiemelkedőbb 2 napos agrárgazdasági eseménye Siófokon!
Sustainable World 2023
A fenntarthatóság szükséges szektorsemleges lépés!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Találkozzunk június 8-án Balatonfüreden!
BUDAPEST - Pörgessük fel együtt a hazai KKV szektort!
Ingyenes rendezvény június 6-án!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2023. június 3. 11:06