2023. szeptember 22. péntek Móric

Gyengül a forint, 307 felett az euró

agrarszektor.hu
Visszafogott gyengüléssel kezdett kedd reggel a forint az euróval szemben, és a déli órákban a 307-es szint fölé kúszott a jegyzés. A dollár tegnap megint 1,20 alá kapaszkodott, és ott egyelőre tartja is magát - írja a Portfolio.

Jön a magyar agrárium kihagyhatatlan toprendezvénye, az Agrárszektor Konferencia | 2023. november 29-30., Siófok

A rendezvény az éves agráresemények összegzése és értékelése mellett hosszabb távú jövőképet is felvázól a résztvevők számára a megalapozott fejlesztési és beruházási döntésekhez. A konferencián a hazai államigazgatási, banki, vállalati és érdekképviseleti szféra csúcsvezetői nyújtanak első kézből származó, releváns információkat, amelyek az agrárgazdaság valamennyi szereplője – a termelők, az élelmiszergyártók és a kereskedők – számára egyaránt hasznos tájékoztatásul szolgálhatnak.

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4-4 pont kapható az eseményen való részvételért. (A kredit pont érvényesítéséhez mindkét nap külön regisztráció szükséges a helyszínen!)

Ismét beállította legutóbbi négyéves csúcsát augusztusban a brit infláció. Londoni pénzügyi elemzők azonban továbbra sem számolnak azzal, hogy a brit jegybank, a Bank of England, belátható időn belül emeli mélységi rekordon tartott alapkamatát. 

Augusztus vége, azaz a jegybank verbális intervenciója óta gyengül a forint az euróval szemben. Ez azt jelenti, hogy a 302-es szintről 307 fölé kúszott az árfolyam. Elképzelhető, hogy a piac már a jegybank jövő heti ülésére készül, és a várakozások szerint az MNB további lazító lépésekkel fogja majd jelezni, merre van a forintárfolyam helyes iránya.

 

A forint versenytársai közül a lengyel zloty minimális gyengüléssel kezdte a napot, míg a cseh korona stagnál. A tágabban vett feltörekvő piacokon az orosz rubel 0,05 százalékot javított a dollárral szemben, a török líra alig mozdult, a dél-afrikai rand pedig 0,3 százalékos felértékelődéssel kezdte a napot.

A dollár a tegnapi erősödés után megint gyengülésnek indult, az euróval szembeni jegyzés 0,2 százalékkal 1,197 környékére emelkedett. Közben ma reggel a menekülődevizák sem mutatnak érdemi elmozdulást, a japán jen és a svájci frank is alig rezdül.

Kedd reggel is botladozik a forint

A ma megjelenő makroadatok közül a délelőtt érkező brit inflációs statisztika érdemel említést, mely elsősorban a font árfolyamára hathat a csütörtöki kamatdöntés előtt.

 

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2023
Az év legkiemelkedőbb 2 napos agrárgazdasági eseménye Siófokon!
Budapest Economic Forum 2023
A Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája.
Sustainable World 2023
A fenntarthatóság szükséges szektorsemleges lépés!
EZT OLVASTAD MÁR?