Kereskedelmi háború: agrárfronton is összecsap Trump Kínával

agrarszektor.hu
További védővámok kivetésével fenyegette meg Donald Trump amerikai elnök Kínát újabb 100 milliárd dollárt érő importárura. Komolyan érintheti a mezőgazdasági termékeket is a két ország között elfajuló kereskedelmi háború.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Donald Trump elrendelte, hogy kormányzata állítsa össze azoknak a kínai árucikkeknek a listáját, amelyekre a pótlólagos védővámokat kivetik - derül ki a Fehér Ház közleményéből. Az elnök élesen bírálta a korábbi amerikai védővámok kivetésére adott kínai válaszlépéseket. Peking ugyanis bejelentette: arányos választ ad, és hasonlóan szigorú vámintézkedéseket vezet be az Egyesült Államok ellen, illetve beperli a Kereskedelmi Világszervezetnél (WTO) is.

Kína a napokban közzétette annak a több mint száz amerikai terméknek - köztük agrártermékeknek - a listáját, amelyekre várhatóan vámot vet ki. "Ahelyett, hogy változtatott volna a korábbi helytelen hozzáállásán, Kína úgy döntött, hogy ártani akar farmereinknek és termelőinknek" - hangoztatta ugyanakkor az amerikai elnök.

Ezért Donald Trump utasítást adott az agrárminiszternek, hogy dolgozzon ki az amerikai farmereket és az amerikai mezőgazdaság érdekeit védő tervet. Elemzők szerint ez arra utal, hogy Washington hosszú távú kereskedelmi harcra készül Pekinggel.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?