Nagy István bejelentette: jön az új hitelprogram

MTI
Új kamattámogatású hitelprogram indítását tervezi idén az agrártárca a mezőgazdasági és élelmiszeripari vállalkozások fejlesztéseinek, valamint beruházásainak segítésére. Jelenleg a magyar agrártermelőknél az egy hektáron megtermelt jövedelem elmarad az Európai Uniós gazdákétól, a hitelezési program bevezetésével azonban nőhet a technológiai beruházások száma. Az agráriumban szükség van kamattámogatású hitelezési programra, hiszen az Európai Unió mezőgazdasági fejlesztésre fordítható forrásai ebben a fejlesztési ciklusban már gazdára találtak - mondta Nagy István agrárminiszter csütörtökön az M1 aktuális csatornán.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Nagy István agrárminiszter szerint a mezőgazdaságban van beruházási szándék, ugyanis az eddigi pályázatokon is látható volt, hogy jóval többen adták be igényüket, mint ahányan nyerni tudtak. A mezőgazdasági technológia fejlődése rohamos tempóban halad, a versenyképesség növeléséhez azonban beruházásra van szükség, így aki nem ruház be, az véglegesen lemarad - emelte ki az agrárminiszter. 

Közeleg az évkezdet egyik legjelentősebb agráreseménye, a március 7-i kecskeméti Agrárium 2019 konferencia. Tudni akarja, hogyan juthat hozzá az idei agrártámogatásokhoz és mennyi támogatást igényelhet? Hogyan változik a minden gazdálkodót érintő hazai földügyi szabályozás? A legfontosabb támogatási, jogszabályi és piaci változásokról kaphat fontos szakmai és gyakorlati információkat a szakpolitika, a közigazgatás és az üzleti élet csúcsvezetőitől, illetve első számú döntéshozóitól a március 7-i kecskeméti Agrárium 2019 konferencián.

A mezőgazdasági és élelmiszeripari vállalkozások fejlesztéseinek és beruházásainak segítésére az agrártárca új kamattámogatású hitelprogram indítását tervezi idén - jelentette be Nagy István az Agromashexpo és Agrárgépshow szakkiállításon. Elmondta ugyanakkor, hogy el kell érni azt is, hogy a hozamnövekedés jövedelemnövekedéssel is járjon, a magyar agrártermelőknél ugyanis jelenleg az egy hektáron megtermelt jövedelem az európai uniós gazdákétól elmarad, ezért is van szükség a technológiai beruházásokra.

Címlap kép: MTI/Kovács Tamás

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. július 13. 14:03