Dől a pénz az agráriumba: jön az új százmilliárdos csomag

Dől a pénz az agráriumba: jön az új százmilliárdos csomag

agrarszektor.hu
A Magyar Fejlesztési Bank (MFB) Zrt. három új hitelprogramot hirdetett meg a hazai kis- és középvállalkozásoknak - jelentette be Sipos-Tompa Levente, az MFB Zrt. elnök-vezérigazgatója csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A három hiteltermék 205 milliárd forint keretösszeget jelent, amelyet az MFB saját forrásból biztosít, tette hozzá Sipos-Tompa Levente. Az elnök-vezérigazgató hangsúlyozta, piaci elemzésük szerint még mindig jelentős hányadot képviselnek a forráshiánnyal működő hazai mikro-, kis- és középvállalkozások, ezért a három hiteltermékkel ezeket a vállalkozásokat célozzák meg, írta meg a Portfolio.

Garamvölgyi Balázs, az MFB főigazgatója ismertette, hogy 100 milliárd forinttal, 200 milliárd forintra emelték meg az MFB pénzügyi vállalkozásokon keresztül nyújtott refinanszírozási programjának keretét, 5 milliárd forint keretösszeggel elindították az MFB régió versenyképességi pénzügyi vállalkozás refinanszírozási programot, valamint 100 milliárd forint kerettel meghirdették az MFB agrárhitel programot, amely három vidékfejlesztési pályázathoz igényelhető.

Kép forrása: Getty Images

A vissza nem térítendő támogatások előfinanszírozására is felhasználható az MFB Agrár Hitelprogram, amely három vidékfejlesztési pályázathoz kapcsolódóan támogatja a mezőgazdasági termékek értéknövelését, a piacra jutást elősegítő technológiai fejlesztést, illetve a borászat termékfejlesztését és erőforrás hatékonyságának növekedését, valamint az ágazat feldolgozóiparának korszerűsítését. A 100 milliárd forint keretösszeggel induló program keretében igényelhető hitel összege minimum 100 millió forint, maximum 1 milliárd forint lehet, a futamidő pedig maximum 10 év. Az MFB Zrt. emellett  meghirdette még az MFB Régió Versenyképességi Pénzügyi Vállalkozás Refinanszírozási Program és az MFB Pénzügyi Vállalkozás Refinanszírozási Konstrukció II. Program névre keresztelt konstrukciókat is. A három program közvetlenül az MFB-nél lesz igényelhető 2020. január 31-től.

Az új hitelprogramok kidolgozása és a már meglévők megújítása során az MFB számára továbbra is fontos szempont, hogy olyan kedvező pénzügyi forrásokat biztosítson a mikro-, kis- és középvállalkozásoknak, amelyek elősegítik versenyképességük fenntartását, folyamatos fejlődésüket és tervezett beruházásaik megvalósítását. A most meghirdetett, összesen több mint 200 milliárd forint forrást biztosító programok többféle vállalkozásméret, ágazat és élethelyzet esetében kínálnak előnyös finanszírozási megoldást, hangsúlyozta közleményében az MFB.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?