Koronavírus-járvány: veszélybe került Magyarország egyik legnagyobb agráreseménye

Koronavírus-járvány: veszélybe került Magyarország egyik legnagyobb agráreseménye

agrarszektor.hu
A jelenlegi járványügyi helyzetben nehéz jóslatokba bocsátkozni, de a házigazda és a szervezők bíznak abban, hogy szeptemberben megtarthatják a 33. Bábolnai Gazdanapokat. A "gazda találkozó" szervezése nagy erőkkel zajlik, hogy 2020. szeptember 10-12. között ismét megtarthassák az eseményt.

Jön a magyar agrárium kihagyhatatlan toprendezvénye, az Agrárszektor Konferencia | 2023. november 29-30., Siófok

A rendezvény az éves agráresemények összegzése és értékelése mellett hosszabb távú jövőképet is felvázól a résztvevők számára a megalapozott fejlesztési és beruházási döntésekhez. A konferencián a hazai államigazgatási, banki, vállalati és érdekképviseleti szféra csúcsvezetői nyújtanak első kézből származó, releváns információkat, amelyek az agrárgazdaság valamennyi szereplője – a termelők, az élelmiszergyártók és a kereskedők – számára egyaránt hasznos tájékoztatásul szolgálhatnak.

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4-4 pont kapható az eseményen való részvételért. (A kredit pont érvényesítéséhez mindkét nap külön regisztráció szükséges a helyszínen!)

A három évtizedes múltra visszatekintő rendezvény gazdája, a Bábolna Nemzeti Ménesbirtok, szervezője pedig a Magyar Mezőgazdaság Kft. - írja közleményében a Magyar Mezőgazdaság Kft. Reményeik szerint a koronavírus okozta jelentős gondok enyhülni kezdenek majd, és bíznak abban, hogy szeptember 10-12. között meg tudják majd tartani a 33. Bábolnai Gazdanapokat. Természetesen a Bábolnai Gazdanapok rendezőjének és szervezőjének is az emberek biztonsága és egészsége a legfontosabb, amelynek érdekében mindent meg is tesznek majd.

A 33. Bábolnai Gazdanapok szakmai programjai között ebben az évben először lesz kukorica fajtabemutató, amelyre nyolc nemesítő cég jelezte részvételi szándékát. A cégek 3-4 legújabb és legígéretesebb hibridjükkel mutatkoznak be a kísérleti parcellákon. Megtörtént az első lépés, április végével elvetették a kukoricahibrideket a 33 fajtabemutató parcellán.

Forrás: Magyar Mezőgazdaság Kft. 

Hazánkban először 1977-ben a bábolnai kiállításon rendeztek mozgógép bemutatót. Azóta is a rendezvény kiemelkedő szakmai eseménye, amire ebben az évben eddig 7 cég jelezte a részvételét, de ez a szám folyamatosan bővülhet. Idén is lesz "Talajszelvény", ahol a talajművelő eszközök munkáját "szemmagasságból" láthatják az érdeklődők, így mód és lehetőség van több talajművelő eszköz összehasonlítására.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2023
Az év legkiemelkedőbb 2 napos agrárgazdasági eseménye Siófokon!
Budapest Economic Forum 2023
A Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája.
Sustainable World 2023
A fenntarthatóság szükséges szektorsemleges lépés!
EZT OLVASTAD MÁR?