Kiderült: ennyi előleget kapnak a magyar gazdák a területalapú támogatásból

Kiderült: ennyi előleget kapnak a magyar gazdák a területalapú támogatásból

agrarszektor.hu
Nagy István agrárminiszter rendelete szerint idén az egységes területalapú támogatást igénylő gazdálkodók október 16. napjától számíthatnak arra, hogy a Magyar Államkincstár utalja nekik a támogatási előleget. A rendelet értelmében ez hektáronként legfeljebb 36 383 forint lesz.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Az elmúlt évekhez hasonlóan az uniós szabályok adta legkorábbi időponttól, október 16-tól kezdődik el az agrártámogatások előlegkifizetése a magyar termelők számára - írja a Világgazdaság. A Közös Agrárpolitika keretében átlagosan évente összesen több mint 700 milliárd forintnyi forrásban részesülnek a gazdák. Ekkora összegben, ennyi jogcímen hazánkon kívül egyetlen uniós tagállam sem végez előlegfizetést.

Az éghajlat és környezet szempontjából előnyös mezőgazdasági gyakorlatokra nyújtandó támogatás előlege hektáronként legfeljebb 20 527 forint lesz. A fiatal mezőgazdasági termelők hektáronként további maximum 17 374 forintra számíthatnak.

A termeléshez kötöt támogatást jogcímenként hektár- és állategyedalapon kell a kifizetni. Az előleg az alábbiak szerint alakul (további részletek a Magyar Közlöny 224. számában olvashatók):

Forrás: Világgazdaság
Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?