2023. március 27. hétfő Hajnalka

Kiderült: ennyi előleget kapnak a magyar gazdák a területalapú támogatásból

agrarszektor.hu
Nagy István agrárminiszter rendelete szerint idén az egységes területalapú támogatást igénylő gazdálkodók október 16. napjától számíthatnak arra, hogy a Magyar Államkincstár utalja nekik a támogatási előleget. A rendelet értelmében ez hektáronként legfeljebb 36 383 forint lesz.

Fenntartható élelmiszergyártás – Ez a jövő befektetése?

Személyes befektetői klubon mutatjuk be a tőzsdei kibocsátásra készülő Civita Group tevékenységét, működését, az iparágban rejlő potenciált. A magyar családi, kukoricafeldolgozó vállalkozás fenntartható módon állítja elő termékeit, melyek csak természetes alapanyagok felhasználásával készülnek, a teljesértékű és változatos táplálkozáshoz igazodva. A részvétel INGYENES, de regisztrációhoz kötött!

Az elmúlt évekhez hasonlóan az uniós szabályok adta legkorábbi időponttól, október 16-tól kezdődik el az agrártámogatások előlegkifizetése a magyar termelők számára - írja a Világgazdaság. A Közös Agrárpolitika keretében átlagosan évente összesen több mint 700 milliárd forintnyi forrásban részesülnek a gazdák. Ekkora összegben, ennyi jogcímen hazánkon kívül egyetlen uniós tagállam sem végez előlegfizetést.

Az éghajlat és környezet szempontjából előnyös mezőgazdasági gyakorlatokra nyújtandó támogatás előlege hektáronként legfeljebb 20 527 forint lesz. A fiatal mezőgazdasági termelők hektáronként további maximum 17 374 forintra számíthatnak.

A termeléshez kötöt támogatást jogcímenként hektár- és állategyedalapon kell a kifizetni. Az előleg az alábbiak szerint alakul (további részletek a Magyar Közlöny 224. számában olvashatók):

Forrás: Világgazdaság
Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Vállalati Energiabeszerzés 2023
Uniós és hazai szabályozási keretek, várható gáz- és áramalakulás a háború és a gáztároló feltöltési kihívások nyomán
EZT OLVASTAD MÁR?