A hollandok nem viccelnek: durva, ami az üvegházakkal történik az országban

A hollandok nem viccelnek: durva, ami az üvegházakkal történik az országban

agrarszektor.hu
A holland mezőgazdasági minisztérium több mint kétszeresére növelte az üvegházak energiahatékonyságát támogató program keretösszegét: az idén június végéig benyújtott támogatási kérelmekre összesen 60 millió euró áll rendelkezésre. Ez 35 millió euróval több, mint amennyit a kormány eredetileg erre a célra szánt. Az emelés oka, hogy a minisztérium szerint a programra jelentős túljelentkezés volt, összesen csaknem 80 millió euró értékben érkeztek be támogatási kérelmek.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Az erre szánt keretösszeg növelésével a pályázatok többsége most már jóváhagyható, így az üvegházi termesztésben az energetikai átállás még nagyobb lendületet kaphat. Főként a LED-es világítás bevezetésére, az energiaernyők felszerelésére vagy a fűtési hálózatra való csatlakoztatásra irányuló beruházások kapnak támogatást. A cél az üvegházak gáz- és villamosenergia-igényének csökkentése. Henk Staghouwer mezőgazdasági miniszter kifejtette, hogy az energetikai átállást fel kell gyorsítani, ha az EU által kitűzött klímacélokat el szeretnék érni, ráadásul a magasba szökő gázárak miatt még sürgetőbbé váltak az energiaátállási célú beruházások - írja a FruitVeB

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 16. 05:58